10 tips på lyxiga förrätter till bröllop

Ett lunch eller middagsbord blir extra elegant med lyxiga förrätter som förbereder gästerna för huvudrätten. Här kommer 10 förslag på lyxiga förrätter som definitivt kommer att göra intryck.

10 tips på lyxiga förrätter

1. Hummerbisque

En krämig, smakrik hummersoppa, eller bisque, är en klassisk lyxig förrätt. Den rika smaken av hummer kombinerat med en silkeslen textur kommer att imponera på dina gäster.

2. Carpaccio av oxfilé

Carpaccio är en rätt av tunna skivor av rå oxfilé. Servera med rakade skivor av parmesan, en enkel citron- och olivoljavinägrett, kapris och rostade pinjenötter för en lyxig förrätt.

3. Vit sparris med hollandaisesås

När det är säsong för vit sparris är detta en perfekt lyxig förrätt. Den milda smaken av sparris passar perfekt med den rika, krämiga hollandaisesåsen.

4. Pärlor av melon med prosciutto

Detta är en enkel men ändå lyxig förrätt. Kombinationen av söt melon och salt prosciutto skapar en fantastisk balans av smaker.

5. Rökta laxrullar med färskost och gräslök

Denna lyxiga förrätt är både lätt att förbereda och fantastiskt välsmakande. Använd högkvalitativ rökt lax för att skapa rullar fyllda med en krämig blandning av färskost och finklippt gräslök. För att göra rätten extra speciell, kan du även addera lite kaviar ovanpå rullarna. Servera på en bädd av färsk ruccola för en fräsch touch.

6. Färska ostron

Färska ostron serverade med en vinägrett är en klassisk lyxig förrätt. Det är en sofistikerad rätt som sätter tonen för resten av måltiden.

7. Kräftsoppa med saffran

En krämig kräftsoppa med saffran är en rik och fyllig förrätt som garanterat kommer att imponera på dina gäster.

8. Rödbetstatar med avokado och krämig dressing

En riktigt lyxig vegansk förrätt som är både färgglad och full av smaker. För att göra rödbetstatarn behöver du färska rödbetor, avokado, lök, koriander, citronjuice, salt och peppar. Hacka allting fint och blanda ihop. Servera med en krämig dressing gjord på bas av vegansk gräddfil, citronjuice, hackad dill, salt och peppar.

9. Sashimi

Färsk, kvalitets sashimi är en lätt men lyxig förrätt. Det kan vara en blandning av olika sorters fisk och skaldjur, alla skurna i tunna skivor och serverade med sojasås och wasabi.

10. Kaviar med blinis

Kaviar, serverad på små pannkakor kallade blinis, är en traditionell lyxig förrätt. Servera med en klick gräddfil och finhackad rödlök för en perfekt kombination av smaker.

Dessa förrätter är ett utmärkt sätt att börja en speciell middag och att skapa en minnesvärd måltid för dina gäster.

Powered by Labrador CMS