• koriander

    Tips för vackert majbröllop i Stockholm

    Vi bor i Stockholm och siktar på majbröllop. Nu har vi kört fast innan vi ens börjat planera. Var sjutton ska man hålla till? Vi siktar på att bjuda 70 vuxna och 10 barn/ungdomar.

    Vi gifter oss borgerligt och vill ha själva vigseln på en vacker plats med fin natur. Då vädret kan vara lite skakigt i maj tänker vi att det måste finnas möjlighet att vara inomhus. Gärna nåt ställe med karaktär, det får inte kännas sterilt. 

    Ungefär 2/3 av gästerna kommer från Dalarna och Gotland. Resten är från Stockholm. Vi tycker om skärgården men vet inte hur man tänker med transporter alternativt övernattning då. 

    Viktigt är att det ska kännas opretentiöst, naturnära och vackert. Jag tror att vi vill ha ett gör-det-själv- bröllop där vi fixar dekorationer, buffé, dricka, vickning och brunch. Tar gärna emot tips på för- och nackdelar för att fixa allt själva, utöver de självklara tipsen som att det är tidskrävande men billigare att fixa själv.

    Hade gärna hittat ett ställe där man kan hyra ett hus nära vatten och ha våra närmaste vänner boende där med oss redan från fredagen. Sen får övriga gäster komma på lördagen då vigseln och festen sker och de som vill bo över i anslutning till stället får brunch tillsammans med oss på söndagen. 

    Vi vill att boendealternativen ska vara billiga och att det ska finnas ett transportalternativ hem till stan för de som vill. 

    Ja, och så ska detta vara en billig och tillgänglig historia. :) 

    Kom gärna med okonventionella tips då vi är kreativt lagda. 

  • Svar på tråden Tips för vackert majbröllop i Stockholm
  • Fru Kungsholmen

    Ni låter precis som vi! Glad

    Vi är i precis samma sits som er, men tänker oss något färre gäster och att vi inte vill göra allt själva utan gärna catering eller att stället man hyr tillhandahåller mat. Vi är lite inne på buffé för att kanske få ett mer avslappnat bröllop. Men i övrigt är vi i samma sits som ni, så jag är också nyfiken på svaren du kan få i tråden!

Svar på tråden Tips för vackert majbröllop i Stockholm