• Äldre 27 Jul 18:56
    2767 visningar
    2 svar
    2
    2767

    Bröllop Italien

    Vi vill gifta oss i Italien, helst Amalfikusten nästa sommar.

    Hur gör man för att hitta ett bra ställe för en rimlig summa?

    Finns det någon svensk eventbyrå som hjälper till med sådant?

    Vet någon ett trevligt hotell med vattenutsikt och restaurang där middagen kan äga rum som inte är allt för dyrt? :)

  • Svar på tråden Bröllop Italien
  • Äldre 28 Jul 23:04
    #1

    Vad roligt! Vi funderade också på att ha vårt bröllop i Italien men i Toscana. Dock tyckte sambon att det skulle bli lite för krångligt, därav valet på Halland istället.

    Min första fråga: har ni varit på Amalfi tidigare? Den bästa rekogniseringen gör man bäst själv. Då får man reda på själv vad man gillar. Allt är så personligt.

    Annars finns det massa andra vackra ställen i Italien (själv tycker jag Amalfi är lite överskattad). Amalfi är något dyrare än resterande Italien på grund av turismen. Vill ni ändå vara i det området så älskar jag ön Capri men där kan priserna sticka iväg. Men Amalfi är väldigt vackert, lite för mycket turister för mig bara. Men kör på det! Blir lite avundsjuk nu, sambon backade ur i sista minuten.

    Ang. vigseln så är det borgligt som gäller. Kyrklig är inte laglig i Italien. Ni måste via de italienska myndigheterna kolla vad som behövs för att er vigsel skall gälla. Det är inte bara att göra en hindersprövning utan ett x antal papper mer som skall stämplas och översättas av en auktoriserad översättare. För information på svenska kolla med svenska ambassaden i Rom.

    En ö som jag tycker är helt fantastisk är Isola del Giglio. Den ön Costa Concordia gick på grund. Finns ett jättemysigt hotell vid hamnen, kommer inte ihåg namnet. Annars har ni ön Elba, resterande Toscana, kusten vid Genua, Dolomiterna (underskattat som turistmål) med Bolzano/Bozen som största ort. Där pratar de även tyska. Italienarna brukar vara dålig på engelska. Dock blir det inget hav i Dolomiterna men vackra bergssjöar.

    Jag känner inte till några bröllopsfixare för svenskar i Italien men jag har heller inte letat. Försök på Google. Det finns kanske för utländska brudpar men inte direkt bara för svenskar. Vi hade fixat allt med hotellet. Hittar ni ett hotell så prata med dem om de kan hjälpa till med vigsel och middag. Då får ni ett helhetspaket vilket kanske är skönare när man inte bor där och där språkförbistringar kan bli ett problem. Ett tips är att kolla charterhotellen ur kataloger och ringa direkt till dem och undvika charterbolaget. Då brukar det bli billigare och mer personlig service. Försök boka direkt med hotellet och undvik sajter via nätet. Då brukar det bli som jag sa ovan, billigare och trevligare.

    För att ställa lite nyfikna frågor: skall ni gifta er utan gäster? Hur kom sig valet på Italien och speciellt Amalfi?

    Förresten, mitt största tips är att ta bilen dit! Kunna köra runt i vindisktrikten och handla på sig lådor av vin (som definitivt inte finns på systemet). Upptäcka landet, det är då man hittar mysiga hotell och restauranger. Det är underbart!

  • Äldre 30 Oct 10:48
    #2

    Hi 

    if you can tell number of people and dates we can assist you in all you are requiring. we are a licensed tour operator specialised in destination weddings in Italy for international couples.

    all the best 

    alessandro@weddingwithaview.biz

Svar på tråden Bröllop Italien