• bergglim

    Vilken sida av tackkortet sätter man fotot på?

    Både min man och jag tyckte att det kändes bäst att sätta fotot på vänster sida och skriva texten på höger sida (i ett dubbelvikt kort), men när vi sedan började titta runt såg vi att det var vanligast att fotot sitter på höger sida.

    Finns det något "rätt eller fel" här eller handlar det bara om tycke och smak?

  • Svar på tråden Vilken sida av tackkortet sätter man fotot på?
  • Chicita

    Det beror på vad du vill att man ska se först.


    Om man vill att den som öppnar kortet först ser texten så sätter man texten på höger sida, och tvärt om.
    För de flesta som öppnar tackkort tittar först på högersidan då det sällan eller aldrig står något på insidan av en bokpärm - så det är ren vana från alla böcker man läst liksom... :) 


    Vi skickade ut tackkort i form av 2 dubbelvikta A4 (typ ett litet häfte i A5-format alltså) där vi hade en bild på utsidan av kortet, sen en bild på varje högersida boken igenom. Vilket betydde att om man klippte upp boken i "ryggen" så fick man 4 bilder med passpoalkant redo att sätta in i ramar om man ville.


    (en bild på buketten och ringarna längst fram, en bild på oss, en bild på gästen om vi hade någon, annars en "allmän bild på folk" samt en bild från eldshowen)
    Vi hade ingen text i kortet utan bara ett stort Tack! skrivet på baksidan av kuvertet så det var det första dom såg när dom öppnade brevet :) 

Svar på tråden Vilken sida av tackkortet sätter man fotot på?