• Äldre 5 Jul 23:18
    1637 visningar
    2 svar
    2
    1637

    hjälp hur gör vi?

    Vi planerar för vårat bröllop juni 2016 och kommer ha ca 65 gäster varav bara släktingar.

    vi funderar på att ha buffe som innehåller fläskfile rotfruktsgratäng sås sallad bröd och dryck. sen tårta och snacks. hur tycker ni det låter? kan man duka upp på långbord och sen när det är dags för middag så får gästerna hämta sin egen mat? kan man ställa fram "diskvagn" så gästerna efter måltid ställer bort disken själva? (detta pga att vi inte har någon som organiserar allt åt oss )

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-07-05 23:27
    Hur är det.. får man betala någon "svart" för att hjälpa till på festen.. dvs fylla på buffen duka av duka fram osv? känns ju lite tokigt att ställa fram ex en diskvagn eller att be gäster ställa bort sina tallrikar :s

  • Svar på tråden hjälp hur gör vi?
  • Himla
    Äldre 6 Jul 07:32
    #1

    Nej man får inte betala någon svart, det är ju inte lagligt. Å andra sidan betyder det ju inte att folk inte gör det ;)
    Din planering funkar hur fint som helst så länge ni tänker på att NÄR man ska börja få ta av maten så organisera det som så att ni har ett bord som får börja gå och ta och sedan nästa etc då slipper ni långa köbildningar etc. För att förenkla buffen skulle jag satsa på olika kalla röror alt dip till köttet istället för sås, tex fetaost röra eller turkisk youghurt smaksatt med pressad vitlök, thai chili sås, salt o vitpeppar,etc,eftersom gratäng i sig är ganska såsigt.Samt ha en pastasallad eller couscoussallad för de som inte vill äta rotfruktsgratäng. Billigt och enkelt.

  • Äldre 6 Jul 08:26
    #2

    får och får när det gäller svartarbete...  det man inte vet har man inte ont av... Det är ju hur mycket folk som helst som tjänar en hacka svart.. tänk på alla som sitter barnvakt och får pengar i handen för det eller alla som meckar bil och får några hundralappar som tack, eller alla dessa trubadurer och solister som ställer upp på bröllop och får ett diskret kuvert vid utgången......    så finns det någon som vill ställa upp och få en slant i handen som tack så är det något mellan er och den personen. 

    för övrigt håller jag med ovan skribent. Ha turordning på vem som tar mat först så slipper det bli jättelånga köer .  Och håller även med om att ha alternativ till dom som inte vill ha gratäng och byt ut sås till olika röror. 

Svar på tråden hjälp hur gör vi?