• Äldre 26 Jun 11:11
    1406 visningar
    2 svar
    2
    1406

    Hur tidigt kan man göra pajerna?

    Vi ska servera minipajer till minglet och funderade på att göra dessa redan två dagar innan bröllopet och sedan förvarara dem i kyl. Skulle gärna vilja undvika att frysa ned. Vad tror ni? Kan det fungera att göra dem så tidigt? Det blir broccoli- och ädelostpaj. Skulle vara så skönt att slippa stå med pajerna dagen före.

    Skulle också vilja ha bra förslag på glutenfria snittar som går att förbereda dagen före.

  • Svar på tråden Hur tidigt kan man göra pajerna?
  • Äldre 26 Jun 14:32
    #1

    Klart att du kan göra pajerna dagen innan, men så nära inpå som möjligt. Kan vara svårt att ha dom sådär goda och frasiga om dom görs 2 dagar innan.
    Du kan ju förgrädda skalen så dom är klara 2 dagar innan och smeten, sen baka av samma dag. Borde kanske finnas någon som kan hjälpa er med det?

    Röror till snittarna kan du göra 2 dagar innan men inte göra klart förns samma dag. Annars kommer brödet bli svampigt (mjukt bröd) eller mjukt (hårt bröd)
    För ska de bara vara glutenfritt så är det ju bara att gå till den hyllan i butiken och välj bröd som passar bäst till fyllning/pålägg.

    Hoppas det var till nån hjälp.
    Lycka till!

  • Äldre 26 Jun 15:41
    #2

    Tack för tipsen. Vi får försöka hitta någon lösning. Att baka av dem samma dag är nog uteslutet men vi kan säkert göra det kvällen innan. 

    Snittarna (tunnbröd) hjälper svärmor till med och de kommer göras kvällen innan bröllopet. 

Svar på tråden Hur tidigt kan man göra pajerna?