• FlinkaAnka

    måste man bjuda

    Har inte varit på bröllop på flera år. Är det kutym nu att man bjuder på övernattningen eller kan man förvänta sig att alla betalar boendet själva? I så fall, hur mycket får det kosta för att man inte ska verka fräck?

  • Svar på tråden måste man bjuda
  • Chicita

    Nej det är inte kutym att man bjuder på övernattningen.

    Kontakta ett par hotell + vandrarhem och camping som ligger lämpligt till och fråga om priser (och kanske rabatter) och förmedla det tillsammans med kontaktuppgifter till sagda ställen i infobladet eller via bröllopshemsida :)
    Det räcker.
    Ni bjuder in till firande. Det är upp till gästerna vad dom vill lägga för pengar på resa, boende, kläder, presenter osv

    Alltså klädkod är bra att ha - men det är ju bara en fingervisning på "finhetsgrad" inte ett krav.
    Och en inbjudan är inte en inställningsorder. ;)  

  • Nyfiken gul , nu fru

    nej det är inte kutym, har inte varit och kommer inte heller vara.

    Ge information om vilka hotell , vandrarhem och campingar det finns i närheten , man kan vara snäll och uppge om det finns kampanjkoder att använda sig av, tex billigare boende om man är Coopmedlem eller bokar via secret escapes eller liknande.  

    Sen om ni vill - vilket är helt frivilligt - kan ni ju också erbjuda sängplats i mån av plats i ert eget hem eller om någon av närmaste familjen kan vilja ha nattgäster.

    Vi upplät vårat hus för övernattande gäster , tre av mina tjejkompisar kom dagen före bröllopet  (jag har flyttat 30 mil från hemstaden)  och stannade kvar till dagen efter och totalt sov 8 personer kvar i vårt hus. Själva tog vi in på hotell för bröllopsnatten.

    4 gäster valde att sova i hyrd stuga på campingen vi har 2 km bort. 

    2 gäster valde att sova kvar hos svärmor som då bodde 3 km bort.

    Resterande valde att åka på bröllopet över dagen bara.

    Vi bjöd på frukost till våra övernattande gäster, det var en gåva från oss att ha ett välfyllt kylskåp till våra gäster.  

Svar på tråden måste man bjuda