• msE

    fundersam på kidnappning??

    Jag ska hjälpa till att ordna en möhippa för en kusin som gifter sig nu i Juli o är själv lite rookie på det här med möhippor..

    Jag skulle behöva lite feedback från er som själva blivit hippade, ni som väntar på att bli hippade eller övriga här som har en åsikt i frågan.

    Jo så här är det...
    Vi ville göra en klassisk kidnappning, men detta kommer innebära att vi kidnappar henne från hennes arbete.

    Hon jobbar inom kontor så det kommer isof bara bli hon som blir drabbad av kidnappningen.. MEN.. hur ser ni de på o kidnappa från jobb?? blir man frustrerad över att missa en arbetsdag med sådant man har planerat eller ser man det som att det är ok iom det är möhippa..
    Vi vill ju inte att hon känner att hon missar en arbetsdag liksom.. eller har viktiga saker inplanerade.. Denna dagen ska ju vara HENNES helt o hållet..

    ska man kanske prata med hennes chef innan då så att hon är införstådd med det hela??
    Eller bara ge en förvarning på morgonen på att hon ska vara förberedd på vad som kan hända?

    hjälp... Foten i munnen

  • Svar på tråden fundersam på kidnappning??
  • ThereseV

    Oj. jag skulle aldrig kidnappa någon från jobbet utan att kolla med chefen innan, det kan ju bli otroligt fel. 
    Hur hon reagerar på det beror ju mkt på hur hon och jobbet är. Är det stressigt/mkt deadlines, måste hon jobba ikapp det under helgen (GÅR det att ta ikapp det eller är det "kört") eller är det ett sådant lite halvsoft jobb där hon bara kör på så långt hon hinner utan jättestrikt planering... Jag hade inte uppskattat att bli kidnappad från jobb, men det är ju bara jag.. hur som helst, kolla iaf med chefen innan så hon inte får problem, eller att ni helt enkelt blir tillsagda på plats att det inte går och så blir det ingen hippa..

  • msE

    hm jo min magkänsla med säger att detta inte är görbart.. kusinen e noga med jobb o blir nog lätt stressad..
    ny tanke.. kan man be hennes blivande o be henne ta ledigt för han ska ha sista provning på kavajen/ringen/blommorna  o vill ha henne med som smakråd??
    Då blir hon ju överraskad men har ändå tagit ledigt innan.. e de bra kompromiss??

  • Rosorochkärlek

    Jag tror det är väldigt svårt att lura någon till att ta ledigt, och särskilt innan ett bröllop. Min gissning är att hon vill använda alla lediga dagar till bröllopsförberedelser eller bröllopsresa.

    Jag skulle bli ganska irriterad om mina vänner förväntade sig att jag tog ledigt en dag för möhippan. Möjligtvis kan man kidnappa på eftermiddagen, vid kl 15 eller så (och ALLTID efter att ha pratat med hennes chef - det är absolut ingen självklarhet att man bara kan gå från jobbet!!) för då är det ju bara ett par timmar, men en hel dag tror jag är svårt.

    Varför vill ni inte ha det på en helg?


    rosorochkarlek.blogspot.com - Min bröllopsblogg med massor av inspiration
  • msE

    vi har inget emot en helg men det är det blivande brudparet som redan är uppbokade alla helger i juli... så därav en kompromiss med att ta en lugnare möhippa på en vardag... alltså ingen klassisk röjar hippa utan mer åt pyssla om o middag i lugn o ro hållet.. Tror det kan bli bra men som sagt nu lutar det nog åt att vi får boka in det med henne..  det är ju som ni säger en hel del att tänka på innan bröllop så då är det nog inte skoj med överaskningar.

  • Rosorochkärlek
    msE skrev 2013-06-05 14:30:13 följande:
    vi har inget emot en helg men det är det blivande brudparet som redan är uppbokade alla helger i juli... så därav en kompromiss med att ta en lugnare möhippa på en vardag... alltså ingen klassisk röjar hippa utan mer åt pyssla om o middag i lugn o ro hållet.. Tror det kan bli bra men som sagt nu lutar det nog åt att vi får boka in det med henne..  det är ju som ni säger en hel del att tänka på innan bröllop så då är det nog inte skoj med överaskningar.
    En möhippa måste ju inte vara en hel dag, snarare tvärtom. Ibland kan man till och med bli lite trött på varandra, för det blir lätt så konstlat när man skall umgås en hel dag.

    Varför inte kontakta hennes chef och försöka kidnappa henne vid 14/15-tiden en vanlig dag (då kan hon faktiskt jobba igen timmarna senare om hon vill det) och då dra iväg till något SPA eller vad ni nu tänkt och sedan middag på det?

    Litegrand känner jag att man som brud inte kan boka in alla helger innan bröllopet, för då har ju ens vänner ingen chans att ordna något.

    Lycka till!
    rosorochkarlek.blogspot.com - Min bröllopsblogg med massor av inspiration
  • jimmyojennifer

    Nej, inte från jobbet. Jag skulle bli otroligt stressad och inte alls uppskatta det! Jag skulle bara vilja gå tillbaka till jobbet och avsluta och inte njuta av min dag.


     


    Min kidnappning = Min mamma hade frågat mig om vi skulle åka till Ikea på lördagen. Hon kom och hämtade mig och på vägen säger hon att hon har glömt sina sandaler hemma och ska åka och hämta dom. Saken är den att dom bor oftast på landet och sandalerna låg då i lägenheten i stan och hon skulle till landet sen, så det var ju inge konstigt.
    Vi kommer dit och mamma säger ska du inte gå med in och ttitta på brorsan nya cykel? Två hjul och styre är min tanke men men får väl vara lite engagerad och gå in och ooa och aa lite över cykeln då.


    Öppnar dörren till brorsans rum och där inne står mina 8 närmaste vänner och ropar suprise! Det var ett fantastiskt sätt att bli kidnappad!


     


     


    I övrigt ska man tänka på att bruden ska ha kul. Förnedringslekar och fylla brukar sällan uppskattas. Bruden ska njuta, må bra och komma ihåg dagen med glädje. Vännerna ska inte stå och as garva medans bruden våndas.
    Vad gillar bruden? Bygg dagen efter brudens intressen.


    Framtiden är den du själv skapar
  • blivande brud

    Min syster blev kidnappad på jobbet. Hennes chef var med på det hela och kallade henne till möte i ett konferensrum där två av hennes kompisar satt och väntade :) Hon fattade först ingenting - varför satt de där? :P

    Kontakta hennes chef och undersök vad ni har för möjligheter. Kanske funkar det att kidnappa henne en eftermiddag, det skadar inte att fråga.

    Själv skulle jag inte ha något emot att bli kidnappad på jobbet om jag visste att chefen var införstådd, men det beror väl på hur man är som person och vad man har för jobb.

  • passionsblomman

    Jag skulle absolt inte ha något emot om mina vänner bakom min rygg styrt upp en jobbdag så att den blev till en möhippa-men jag utgår ifrån att man isåfall gör det aå att "alla utom jag" vet, dvs att chefen har full koll och att allt runtomkring därmed är löst vad gäller mina arbetsuppgifter. Jag tror också att en eftermiddag då är mer rimlig än en hel dag. Men jag tycker inte att idén som sådan är dålig-snarare är det nog så det ofta har gått till förr, innan det blev stora helgarrangemang av hipporna.

    Jag tycker dessutom att det blivit en väldig inflation i det här med hippor/sexor och att det går mot att bli mer och mer exklusivt, ska ta längre och längre tid och kosta ganska stora summor pengar. Jag tycker därför att just att bli kidnappad från jobbet lite tidigare än vanligt, och få en hel eftermiddag/kväll ihop med sina kompisar, sulle kännas väldigt väldigt lagom. och vill man ha det längre, så kan väl en fredag med parta/sova över eller vad man nu tänkt vara helt perfekt för att sedan "lämna tillbaka" bruden till blivande make och alal bröllopsbestyr på lördagförmiddag?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • pamjofre

    Inte heller jag skulle ha något eot att bli hämtad på jobbet, en förutsättning är ju dock att ni har pratat med chefen innan så att de e ok. SDjälv blev ja kidnappad tidigt i lördagsmorse, men då i mitt hem. De kom in (hade nyckel) med buller å bång slåendes påkastrullock :P. Kul med överrakningar!

  • stormhelen

    Som många andra har sagt så tycker iaf jag att det går hur bra som helt att ta kidnappningen på en jobbdag, förtsatt att chefen har blivit informerad och givit sitt medgivande om att det går bra. 


     


    Så JA, chefen bör informeras. =)

  • kouki

    Jag hade nog inte haft något emot det då mitt jobb är otroligt flexibelt, jobbar med Google Analytics och titta på siffror, så länge det inte är dagen innan deadline kanske. 

    Däremot så hade jag nog uppskattat om chefen visste om det, för allas välmående. 

  • Allis

    Att prata med hennes jobb först är självklart, jag kan inte tänka mig en enda arbetsplats där det skulle ha funkat att bara gå in och säga jaha nu ska vi ha möhippa hej då ;).

    Om det hade varit jag skulle jag ha kunnat tänka mig en mycket sen eftermiddag när jag i stort sett höll på att avsluta, en heldag hade betytt att jag hade måst ta igen det någon annan dag och neeeeeeej, det vill man väl inte?

    Att avsluta en lång arbetsdag med sina kompisar på t.ex. ett spa och sen en middag låter riktigt mysigt, det tror jag så gott som alla skulle uppskatta.

  • Helipa

    Spontant tänkte jag att jag inte hade velat bli kidnappad ifrån jobb. Men det beror på hur ens arbetsdagar ser ut och ifall man har deadlines och liknande. Ifall en frånvarodag skulle innebära att hon sen måste sitta och "jobba igen" det hon missade den dagen så blir inte möhippan kul. Men en eftermiddag kan nog de flesta undvara.

    Ni kan ju be chefen boka in något supertråkigt möte den eftermiddagen så hon är inställd på att sitta och gå under av tristess och så överaskar ni henne precis när mötet "börjar".  På så sätt så vet ni att hon har frigjort sitt arbetsschema den eftermiddagen eftersom hon planerar in ett möte och samtidigt så blir det att ni "räddar" henne från det tråkiga hon hade förväntat sig.  
    Sen får ni kanske överlämna till chefen att hitta på ett trist område man "måste" ha möte om.
    På mitt gamla kontorsjobb hade det varit inventarie av lagret, nödvändigt men dötrist (tyckte även chefen), verkligen inte ett möte man vill ha en fredagseftermiddag...

Svar på tråden fundersam på kidnappning??