Hur mycket vin till ca 55 personer?
Vi har ca 70 gäster till bröllopet men räknar med att kanske 55 av dem dricker, vi skall servera buffe med fisk och kött som huvudrätt så kommer att ha rött och vitt vin på borden i karaffer ( och självklart alkoholfria alternativ), men hur mycket vin skall man räkna med går åt per person?
Vi serverar först när gästerna anländer en ankomstdrink och snittar så då får dem ju mingla lite, dem glasen är ju ganska små så dem har vi räknat ca 2 glas per person, men under sittningen känns betydligt svårare att räkna ut. Och skall man ha mer rött än vitt eller tvärtom?
Sedan vid efterrätten kommer det finnas att tillgå kaffe, rose vin, baileys, Timeless, Malibu och whiskey så alla kan ta sig nåt lite av det dem vill ha.
Kommer köpa bib som sagt att hälla upp i karaffer och just det att dem kommer stå på borden känns ju som dem kanske fyller på lite extra och vill inte att det skall ta slut, vill även kunna ha lite vin kvar till den fria baren under kvällen?