• Äldre 2 Feb 20:08
    2565 visningar
    9 svar
    9
    2565

    Måste man ha vigsel- och festhäften?

    Ja, som rubriken lyder.. Måste man ha det? Kan inte minnas att det fanns sådant på det enda bröllopet jag har varit på(och det var ändå stort).

  • Svar på tråden Måste man ha vigsel- och festhäften?
  • Äldre 2 Feb 20:09
    #1

    finns egentligen inga måsten.. förutom hindersprövning, någon som viger er och någon att gifta sig med :P 

  • mirre0­1
    Äldre 2 Feb 20:10
    #2

    Det är eran dag och ni gör precis som ni vill, vi kommer inte ha häften,

  • Tin
    Äldre 2 Feb 20:30
    #3

    Vi kommer inte heller ha häften (40 gäster) Däremot kommer vi skriva på stora griffeltavlor som står vid entrén till festlokalen vad det är för meny och ett "grovt" program. Tycker inte att det är ett måste :)

  • Äldre 2 Feb 23:25
    #4

    Festhäften tycker jag absolut inte är något måste ? men gärna en tavla med bordsplaceringen så att man slipper gå runt och leta efter sin plats (särskilt vid stora bröllop). Om man gifter sig i kyrkan och därmed har psalmer är vigselprogram praktiskt, så att gästerna slipper slå i psalmboken + att man kanske inte sjunger alla verser. Vigselprogram kan göras väldigt enkelt på datorn, skrivas ut på vanliga A4-papper som viks på mitten till ett fyrsidigt häfte. Man kan ju också ta med namnet på vigselförrättaren, ev brudfölje, musiker och solist.

  • Amandi­zzen
    Äldre 3 Feb 08:06
    #5

    Vi tänkte ha festprogram, mest för att skriva en rad om alla gäster. Så folk kan läsa lite om varandra och med tillhörande bordsplacering se hur folk ser ut Ska ha ett häfte på två gäster, så får folk dela. Bättre gemenskap vid allsången

  • MeaJ
    Äldre 3 Feb 09:37
    #6

    Vi kommer att ha både och Glad
    Vigselprogram för att gästerna lättare ska kunna följa med i vad som händer i vigselgugstjänsten (vi vigs i kyrka).
    Sen tycker vi det är roligt med festhäften där man skriver en liten rad om varje gäst så dom som inte känner varann kan få lite "koll". 


    Sommarbrud 2013
  • Äldre 3 Feb 12:57
    #7

    Nej, man måste inte.

    Men vi kommer troligen ha både vigselprogram och programhäfte sedan till festen. Ca 45 gäster...

    Vigselprogram mest för att jag är hemma från en liten ort och där är "traditionen" är att man bjuder in till vigseln genom tidningsannons så alla som vill får komma på vigseln.. Typ grannar, objudna släktingar och vänner.... Så för att de ska kunna följa med, veta vem som är vem etc så kommer vi ha vigselprogram.. + att det kan hjälpa eventuella framtida brudar som råkar befinna sig i kyrkan att få inpiration ;)

  • Äldre 4 Feb 18:38
    #8

    Olika bud, men skönt att det verkar finnas fler som inte tänker ha häften =)
    Vigselhäften gör ingen nytta, då vi gifter oss borgligt utan en massa psalmer och sånt. Möjligtvis festhäften, men tveksam till om jag vill lägga pengar på det.. Fast det är klart, man kan väl kanske göra egna också. 

  • Äldre 4 Feb 18:56
    #9

    Nej, ni gör som ni vill :) vi hade fest häfte där vi bla hade menyn och bordsplaceringarna. Då vi har släkt och vänner runt om i Sverige så skrev vi några rader om varje gäst så att folk skulle lära känna sin bordsgranne snabbare. Toastvärdarna hade också gömt sångerna som skulle sjungas där och även lagt in lite rioliga bilder. Men hade vi inte själva tyckt det var en rolig idé så hade vi skippat det.

Svar på tråden Måste man ha vigsel- och festhäften?