• Hana

    Finns det nån som är gift med en arabisk man!

    Hej !

    Finns det någon som är gift med en arabisk man?
    Själv är jag gift sedan 2001 med en palestinsk man.

  • Svar på tråden Finns det nån som är gift med en arabisk man!
  • Thalia

    Hej,

    inte gift, men förlovad med en man från Jordanien. Han är ursprungligen från Palestina, men född i Kuwait och uppväxt i Jordanien.. Just nu bor vi i Australien, men kommer förhoppningsvis flytta till Dubai inom ett par år.
    Har du varit i Palestina någon gång?

  • Fiffie

    Ja från irak...vad det nått särskilt du hade på hjärtat?

  • Hana

    Hej !

    Tack för att ni skrev..Kul att veta att det finns andra..Jag är konventerat muslim..och använder hijab..
    Hej THALIA..Min man är också från palestina..och är född också i Kuwait.. flyttade till Jordanien när han var 16...Jag har inte varit i Palestina..men skulle vilja åka dit någongång...Är du muslim????..
    Hej FIFFIE....Jag hade inte något särskild i hjärtat..med undrade om det finns fler än jag..som jag inte känner som är gift med en arab..Är du muslim???

    /Hana..

  • Thalia

    Hej Hana,

    jag är inte muslim ännu (jo, i hjärtat, men inte på 'papper'), kommer konvertera inom en snar framtid (inshallah). Känns verkligen som att jag hittat hem
    Min fästman var 14 år när han och hans familj flyttade till Jordanien, 1991. Jag kommer ev att åka till Jordanien nästa år för att träffa hans familj för första gången. Ser fram emot det..

    Hur länge har du varit muslim, och hur gammal är du?

  • Hana

    Hej Thalia!

    Tack för att du skrev. Jag konverterade till islam 1996..och började använda hijab..maj-2001..Kul att du ska konvertera till islam..mashallah..och att du ska till jordanien..inshallah... Jag är 28 år gammal..Kan du arabiska?..Var bor du?..Jätte kul att du skrev..Vi kan väl maila till varandra..inshallah...Här är min mail adress: hana8897@hotmail.com

    Kram/Hana.

  • Jennifer E

    Kul för er att ni är nöjda med er nya religion!

    En liten fråga bara; är det någon som är tillsammans med en muslim som har konverterat till kristendomen p.g.a. er/sin tjej?

    Jag förstår att ni som skrivit här ej har konverterat/vill konvertera enbart på grund av er man men om ni ej träffat honom så hade ni väl antagligen aldrig gjort det? Det kanske är vanligt, jag känner (tyvärr) knappt några muslimer eller invandrare över huvudtaget.

    OBS! Inga r*sistiska åsikter här, bara nyfiken! :)

  • Jennifer E

    Oj! Det gick undan där. Det jag menade kanske är vanligt är att muslimer konverterar till kristendom när de bott här ett tag. Har ingen koll på detta och är dessutom snurrig, vilken kombination!

  • Ettolrach

    Det finn ju faktiskt svenskar, både män och kvinnor som konverterar till islam för att de funnit sin tro och det behöver inte alls ha med att göra att de träffat en muslimsk man.

    Min man har en närstående som var intresserad av islam och den arabiska kulturen långt innan han träffade sin käraste och i och med att hon är arabiska så konverterade han till islam innan de gifte sig.

  • Jennifer E

    Ettolrach; sant! Fast jag undrade ju mest om det är vanligt att muslimer konverterar till kristendomen men inser själv att det blev en del text kring det andra.

    Antagligen finns det muslimer som konverterar till kristendomen utan någon som helst influens från en partner också. Äh, jag lägger ner diskussionen! Ha det så bra hur ni än lever! :)

  • Thalia

    Jennifer,

    jag kan ju bara prata för mig själv och jag konverterar inte _på grund av_ min blivande man. Däremot kan man väl säga att mitt intresse för islam ökat _tack vare_ honom. Han har öppnat en dörr, men sen är det ju klart att jag själv väljer åt vilket håll jag ska gå.. om man säger så... jag är övertygad om att jag en dag skulle valt islam även om jag aldrig mött honom..

    Vet inte hur vanligt det är att muslimer konverterar till kristendomen/judendomen, men det vore intressant att veta.

  • Thalia

    Hana,

    dessvärre kan jag ingen arabiska ännu (förutom några enstaka ord och fraser..).. men planerar att gå nån kurs till våren, då jag åker hem till Sverige igen... jag bor just nu i Sydney, Australien, men kommer från Göteborg..

    jag mailar dig imorgon!

  • katarinaalber95

    Hej jag har fråga när man är gift med Irakisk man som är muslim efter två år sägen han nu han vill resa med vänner kan jag verkligen lita på han att det normalt göra det? För har sett på andra deras män reser inte med vänner som är muslimer.


    Lina
Svar på tråden Finns det nån som är gift med en arabisk man!