• sessa

    Hur kommer ni göra med drickan.. vart??

    Undrar hur ni kommer göra med servering av  drickan vid middagen..

    Vi kommer ha servering av mat.. så hur gör man då??

    ställer man fram på borden eller serverar personal som serverar maten den oxå??

    Tänkte att det blir ju inte så fint o ställa på borden kanske???

    De som har buffe är ju lättare.. de hämtar ju mat o då kan de ju även hämta dricka på ett bord..men nu har vi ju sittande middag. 

  • Svar på tråden Hur kommer ni göra med drickan.. vart??
  • Chicita

    Bordsvatten ställs på bordet redan från början.

    Om serveringspersonalen ska servera dryck också så kan det behövas en person (eller två om det är många gäster) mer än du tänkt från början och det hänger också på vilken serveringsvana dom har.
    Är det utbildad serveringspersonal så klarar dom det säkert utan problem. Men kompisars kompisar som klarar av att bära 2 tallrikar var, tre om dom är duktiga, tar lite mer tid på sig och då kan det behövas någon extra för att alla inte ska behöva vänta så länge när dom även ska servera dryck.
    Alternativt har ni en eller två som bara serverar dryck och resten som serverar mat.

    Vi hade 4 serveringspersonal till 65 personer, men då hade vi "sittande buffé" där dom ställde fram stora fat som flera personer sen kunde förse sig ifrån.
    Så dom hällde först upp dryck, sen gick dom ut med maten 

  • kramen

    Ett annat alternativ är att ha bordsvärdar som serverar dryck i "sitt" bord :)

  • Chicita
    kramen skrev 2012-09-02 19:57:58 följande:
    Ett annat alternativ är att ha bordsvärdar som serverar dryck i "sitt" bord :)
    Teoretiskt så är det här en riktigt bra idé. Och det kan även vara det praktiskt om man har sådana vänner och släktingar som tar på sig sånt här "frivilligt" även i situationer där man bett att dom inte ska hjälpa till (om ni förstår hur jag tänker).

    Men det kan bli väldigt fel.
    Det är ju inte meningen att man ska utnyttja sina vänner och släktingar som arbetskraft.
    Och om dom ska springa och hämta vin, öl och annat så kan dom inte sitta och njuta av middagen på samma sätt som övriga vid bordet.
    Så det bör tänkas över ordentligt innan man väljer det alternativet.

     
  • sessa

    vi kommer vara ca 55 gäster.. sen tillkommer 4 st personal.. 1 av dem är vana att servera..de andra har gått hotell o resturang men har ingen arbetserfarenhet...

    vi vet ej hur borden kommer stå heller.. 

  • Chicita
    sessa skrev 2012-09-02 20:46:34 följande:
    vi kommer vara ca 55 gäster.. sen tillkommer 4 st personal.. 1 av dem är vana att servera..de andra har gått hotell o resturang men har ingen arbetserfarenhet...

    vi vet ej hur borden kommer stå heller.. 
    Om dom har gått hotell och restaurang så ingår ju servering i det även om dom inte jobbat som servitriser.
    Så 4 personer bör räcka. Men om du vill vara shysst mot dom så försöker du få fram en till, eller så gör du det lite enklare för dom genom att ställa fram öl och alkoholfritt alternativ på borden så dom bara behöver servera vin.
    Då grupperar du typ 2 öl och två loka/ cider per 4 personer på borden.
    Det kommer antagligen inte att räcka, men det gör ju att i alla fall minst 50% av dom som vill ha öl eller alkoholfritt redan har fått det dom ska ha. Och det blir inte mängder på bordet heller.

    Om man vill lägga ner tid på det så kan man göra egna ettiketter och klistra på flaskorna som står framme också för att dom ska smälta in bättre i dukningen Flört
  • moa2012

    vi var 65st och hade 3 servitriser ,dock alla med lång erfarenhet (de serverade på fat och inte tallrik.)
    för att underlätta för dem så köpte vi karaffer på ikea och dem ställde vi på borden ,kolsyrat vatten,vitt vin och rött vin stod även ölburkar på borden men det såg absolut inte fult ut.

    jag ska sälja 18 karaffer för 180kr (vet ju inte var du bor eller vill ha sånna men de brukar komma ut liknande annonser med jämna mellanrum här på bt köp och sälj)annars finns dem på ikea för 15kr st..
    så här såg det ut på borden :




    här håller ju folket på att äta så allt har ju blivit utspritt men ändå..


    helhet bild på hur det såg ut..

    lycka till med bröllopet =)
  • sessa

    jag bor i norrköping.. kanske att man kan ha utan dricka på borden när de sätter sig.. o sen att man sätter fram precis innan mat.. karaffer osv..

  • moa2012
    sessa skrev 2012-09-03 09:48:06 följande:
    jag bor i norrköping.. kanske att man kan ha utan dricka på borden när de sätter sig.. o sen att man sätter fram precis innan mat.. karaffer osv..
    ja det kan man ju göra =)
  • CoolJen
    moa2012 skrev 2012-09-02 22:43:59 följande:
    vi var 65st och hade 3 servitriser ,dock alla med lång erfarenhet (de serverade på fat och inte tallrik.)
    för att underlätta för dem så köpte vi karaffer på ikea och dem ställde vi på borden ,kolsyrat vatten,vitt vin och rött vin stod även ölburkar på borden men det såg absolut inte fult ut.

    jag ska sälja 18 karaffer för 180kr (vet ju inte var du bor eller vill ha sånna men de brukar komma ut liknande annonser med jämna mellanrum här på bt köp och sälj)annars finns dem på ikea för 15kr st..
    så här såg det ut på borden :
    Jag bor i sthlm och är ute efter många karaffer :)
Svar på tråden Hur kommer ni göra med drickan.. vart??