SandraM skrev 2012-08-08 10:36:57 följande:
Vi hade också vårat bröllop på en servering och var därmed tvugna att ta alla mat och dryck därifrån. Undantaget var tårtan.
Vi var 90 personer på festen och det serverades en förätt, varmrätt, tårta och sen vickning. När det gäller drickan hade vi bubbel till brudskålen och lite jordgubbar. Då ingick en ev påfyllning.
Under middagen sen var det ett glas vin till förrätten, och två till varmrätten, samt avec sen till kaffe och tårtan. Vi visste ju inte hur länge middagen skulle pågå och ville ju inte att folk skulle sitta med tomma glas så vi hade sagt åt personalen att fylla på en tredje och en fjärde gång med om det behövdes men det var ju inget som gästerna visste om. Vi ville ju inte ha ett fylleslag och det slapp vi! Det fanns även öl och självklart alkoholfria alternativ. Kuvertavgiften (exkl dryck) var 485 kr / pers. Men när räkningen kom slutade den på 62 000 kr. Det tycker inte jag var så himla mycket för 90 personer.
Efter middagen fick var och en köpa själva i baren. Vi hade bett personalen att räkna flaskorna som gick åt. Jag såg att någon innan hade hänvisat till systembolagets hemsida om hur mycket man ska räkna att en flaska räcker till och det kanske kan ge en hum om hur mycket som går åt och därmed lättare att räkna ut ett pris. Hoppas att det här var till någon hjälp...
Ja det var verkligen till hjälp, tack! Vi har räknat med, i nuläget, att kuvertavgiften per person blir ca 500, men det beror ju på vilken mat vi vill ha i buffén. Och så dricka på det. För 40 personer tänker vi att maten går på max 30.000 och sen dryck på det. Vill ju som du säger inte ha fylleslag, men för snålt ska det inte vara!