• btb2013

    HJÄLP!

    Hej.

    Behöver veta någonstans som man kan beställa billiga bufféer i skara, skövde, lidköping, götene området?
    Har tittat runt med de flesta ligger från  150 kr pp och uppåt och vi försöker hålla budgeten nere och eventuellt slippa stå och laga all mat dagen innan. 

    Om ni inte vet något ställe så vill jag gärna ha tips på enkla/billiga rätter att ha på en buffé.

    Mycket tacksam för svar! 

  • Svar på tråden HJÄLP!
  • Chicita

    150:- per personlåter väldigt billigt tycker jag.
    Vi betalade 395:- per person och då verkade det ändå som att vi fick rabatt, för folk som frågat mig här på BT efteråt har inte fått samma pris av den cateringfirman.
    Runt 150:- pp skulle vi hamnat på om vi lagat maten själva.

    Men billigt... tja rotfrukter.
    Potatisgratäng
    Grillade rotfrukter (gärna med lite honungsglacyr)
    Potatissallad
    osv...
    Det är billigt.

    Pastasallader
    Vissa pajer kostar inte så mycket och är lätt att förbereda
    Sen kan man ju köpa kött fryst eller köpa när det är billigt och frysa in. 

  • btb2013

    Okej. Då blir det nog att laga egen mat. Vi blir åttio personer och då drar matkostnaden iväg ganska fort om vi beställer. För har lite svårt att se vart vi kan dra in i budgeten. Ska försöka få ihop det på under 25 000 . 

    Potatisgratäng har vi tänkt för de är smidigt att göra själva och lätt att värma. Men de vore bra med lite tips på mat som går att frysa in så man slipper stå dagen innan med all mat. 

  • moa2012

    vi kommer  inte ha buffe men har kommer ha fat servering med super god mat och vi betalar 125/140kr pp samt 40 kr för förrätt pp..så ni kan ju överväga att laga maten själva?..man måste inte tvunget ha buffe..
    maten landar på ca 11.000 för oss på 55 vuxna och 7 barn...inklusive avlämning samt att hon värmer och lägger upp maten på plats!


    Förrätten: Smörstekt canapé med tomatcreme och källarrökt skinka, garnityr
    40 kr/port
    Till vegetarianer: Färsk sparris med tomatcreme. återkom med antal...
    50 kr/port
    Förrätt till barnen: Liten portion skinka, melon och bröd
    20 kr/port
     
    Alt 1: Pestogratinerad kycklingfilé på primörbädd med ugnsrostad färskpotatis och rödvinssky
    125 kr/port
     
    Alt 2: Baconlindad fläskfilé på primörbädd med ugnsrostad färskpotatis och rödvinssky
    140 kr/port
     
    (Barnen under 12 år betalar halva priset ) för en halv portion varmrätt
     
     
    Vegetarianerna får som huvudrätt (återkom med exakt antal): Pestogratinerade quornfiléer på primörbädd med veg rödvinssky, ugnsrostad färskpotatis
    140 kr/port
  • btb2013
    moa2012 skrev 2012-08-03 22:15:35 följande:
    vi kommer  inte ha buffe men har kommer ha fat servering med super god mat och vi betalar 125/140kr pp samt 40 kr för förrätt pp..så ni kan ju överväga att laga maten själva?..man måste inte tvunget ha buffe..
    maten landar på ca 11.000 för oss på 55 vuxna och 7 barn...inklusive avlämning samt att hon värmer och lägger upp maten på plats!
    Förrätten: Smörstekt canapé med tomatcreme och källarrökt skinka, garnityr
    40 kr/port
    Till vegetarianer: Färsk sparris med tomatcreme. återkom med antal...
    50 kr/port
    Förrätt till barnen: Liten portion skinka, melon och bröd
    20 kr/port
     
    Alt 1: Pestogratinerad kycklingfilé på primörbädd med ugnsrostad färskpotatis och rödvinssky
    125 kr/port
     
    Alt 2: Baconlindad fläskfilé på primörbädd med ugnsrostad färskpotatis och rödvinssky
    140 kr/port
     
    (Barnen under 12 år betalar halva priset ) för en halv portion varmrätt
     
     
    Vegetarianerna får som huvudrätt (återkom med exakt antal): Pestogratinerade quornfiléer på primörbädd med veg rödvinssky, ugnsrostad färskpotatis
    140 kr/port
    De lät riktigt gott. Vi vet inte helt hundra med huvudrätt/buffe. Buffe känns lättare för då kan alla plocka vad dom äter. Framförallt om man gör det själv. 

    Vi vet att vi ska göra efterrätten själva. De blir en rabarber och jordgubbskompott med vaniljcreme och smulade havreflarn över. Det är jätte gott! Och ska nog serveras i martiniglas eller något liknande.  

    Sen funderar jag lite på vilka snittar man skulle kunna bjuda på. Vi ska ta korten efter kyrkan och då får gästerna lite mousserande vin/ alkoholfri cider och snittar medan de väntar. Men är kass på snittar. För det får INTE INNEHÅLLA RÄKOR eller liknande för de är flera som är allergiska så de lättaste blir att undvika det helt. 
Svar på tråden HJÄLP!