• weddingdreams

    Vilket vin passar?

    Hej hej, nu har vi äntligen kommit på vilken brudskål vi ska ha. Det blev Fresita ett super gott mousserande rose vin med smak av jordgubb. Helt underbart o farligt gott en varm sommar dag... ;) Men jag har kört fast lite när det kommer till vinet till för och varmrätt... Förrätt: västerbottenpaj med rom o gräddfil Varmrätt: kalv med potatisbakelse samt grönsaksfräs Är det någon som har några ideer på passande vin som inte är jätte dyrt. Helst under 100- lappen och från systemet. Röd vin dricket bara brudhummen men inte jag medans jag älskar sötare vita viner. Tacksam för tips o ideer. Kramar

  • Svar på tråden Vilket vin passar?
  • Syrinx

    Mejla till Systembolagets kundtjänst! De är jätteduktiga och kan ge råd som passar. Skriv bara vad ni ska äta, vad det max får kosta och vad ni gillar i vanliga fall. Eller så kan ni gå in på närmaste butik och fråga - de brukar ofta ha någon som är specialiserad på vin. 

  • kajsa

    Hej!


    Vilken härlig meny ni ska bjuda på, det låter supergott! Jag postar lite vinförslag. Jag gillar att kombinera vin o mat, men glöm inte att allt handlar om vad ni gillar! Men iaf kommer här några förslag. Eftersom ni ska ha ett sommarbröllop så hade jag inte gått på så tunga viner. Alla förslag kommer på systembolaget och jag skulle tro att de ingår i "standardsortimentet".


    Till förrätten skulle jag gärna bli bjuden på Leth Grüner Veltiner, ett friskt och fruktigt torrt vin från Österrike som har lite smak av päron och melon, 77 kr på bolaget. Annars bara älskar jag Stoneleigh Sauvignon Blanc (99 kronor) , smakar krusbär och doftar vinbär, men jag blir lite osäker på kombon med er lyxiga löjrom .


    Till kalv tänker jag att man kan gå på det man själv föredrar - ett mjukt och bärigt rött vin, ett fylligare rosévin eller så kan den modige servera en kraftigare fatlagrad vit chardonnay som också kan matcha en gräddig potatiskaka. Man kan ju också ha två alternativ om man vill det så att gästerna själv få välja! Ett tips på ett rött vin kan vara ett Chiantivin, t.ex Terreno Chianti Classico som har smak av körsbär och hallon. 89 kronor. Ett rosévin som jag gillar till mat är Reserve de Bonnet rosé (bärig men utan att bli sötsliskig), också det 89 kronor. Jag är ingen fan av kraftiga "smöriga" vita viner så jag har väl inga jättebra tips (det är svårt att rekomendera det man inte själv tycker är jättegott). Stoneleigh Chardonnay, 102 kronor, tror jag dock skulle kunna funka.


    Lycka till och provsmaka gärna innan!

Svar på tråden Vilket vin passar?