• Elinm

    Tidsaspekten och kostnader...

    Hej Är två och en halv månad innan bröllopet för långt för att ha hippan? Då bröllopet är av mindre storlek 25-35 personer kommer en större andel vara med i planeringen och fixa inför bröllopet så känns det lämpligt att hålla hippan tidigare, men är det för tidigt? Samt tycker det hade varit kul att resa någonstans, men är lite skraj för att det blir dyrt.. Har läst runt lite och läst att det inte bör kosta mer än 500 kr per person, är det vad man lägger för att täcka brudens kostnader eller är det inkluderat den enskildes kostnader?? Större andelen av oss är studenter och de enda "äldre" är brudens mamma & svärmor, som har det lite rörligare rent ekonomiskt eller hur man ska uttrycka det.

  • Svar på tråden Tidsaspekten och kostnader...
  • Chicita

    Hippan för bruden kan ni ha när som helst. Det viktigaste är ju att ni får en hippa som passar bruden och att så många som möjligt av brudens vänner och ev släktingar kan närvara.
    Jag skulle säga att hellre för tidigt än för sent. För ju närmare bröllopet man kommer, destå stressigare blir det om hippan inte har varit. Man vill ju inte känna sig som att hippan kommer och "stör" när man är brud. Vilket det faktiskt kan bli om man känner att man inte kan planera saker man måste ta tag i "ifall dom tänkt att hippa en".

    Hippan behöver inte kosta ett öre eller kan kosta flera tusen per person.
    Det finns inga regler.
    Gör sånt som är anpassat efter de flestas plånböcker.

    Om bruden är en inbiten Friskis & Svettis-tjej så kanske man kan prata med F&S om bruden kanske kan få hålla i ett träningspass (iförd något roligt om bruden gillar sånt spex).
    Om bruden gillar hästar, så kolla om nån känner någon som har häst och låt bruden få rida en vända. Om det är en dressyrtjej så ge henne ett egenkomponerat dressyrprogram som hon får lov att lära sig i bilen på väg till ridningen och sen ska hon visa upp det och betygsättas...
    Osv. Allt behöver inte kosta pengar liksom Glad 

    Istället för besök på SPA så kan ni ha ett hemmaspa på kvällen.
    Varför inte boka in en demonstration av exempelvis Marja Entrich eller Rosenmetoden (eller vad det heter). Dom brukar erbjuda att man provar en rengöring medans dom pratar lite om produkterna...
    Att laga mat tillsammans brukar också vara trevligt.
    Korka upp en flaska mousserande, och laga nåt gott. Potatisgratäng med en bit kött och rödvinssås kanske?

    Sen är det alltid kul med sällskapsspel på kvällskvisten när man fått i sig nåt glas, eller när man börjar bli lite trött (om man vill ha en alkoholfri fest).

    Visst kan det vara kul att resa nånstans. Men det kostar. Även om ni får vara hemma hos nån som nån känner, eller kan få rabatter på nåt hotell eller liknande så drar det iväg eftersom man inte har samma möjligheter till transporter, matlagning mm. Man kanske måste ta taxi eftersom man inte hittar med dom lokala transportmedlen, och man kanske måste äta ute flera gånger eftersom det är både resa dit och hem mm.

    Sammantaget då - Anpassa möhippan efter bruden, och efter deltagarnas plånböcker.
    Var hellre ute i för god tid än för sent...
    Och sist men inte minst - Ha kul Glad 

  • marimekko86

    Jag gifte mig i lördags och fick min möhippa i slutet på augusti...alltså två månader innan bröllopet. inget fel med det alls.! Vi hade hur kul som helst.!

Svar på tråden Tidsaspekten och kostnader...