• Fatima76

    Behöver tips till avancerad möhippa

    Hjälp! Jag ska anordna en möhippa till min bästa kompis som har anordnat fantastiska möhippor till flera kompisar (och till mig). Jag behöver något speciellt, så det räcker till en hel helg med hela kitet! Hon är rolig och bjuder gärna på sig själv. Hennes möhippor har inkluderat allsång på skansen, sjunga med dansbande på en ålandsbåt, ridning, motorcykel åkning och mycket mer. Hon har också lyckats hitta jättebra kläder och accessoarer till brudarna, frågan är var? Känner mig helt tom och behöver MYCKET hjälp!

  • Svar på tråden Behöver tips till avancerad möhippa
  • Dejli

    Guidad tur bland djuren på Kolmården/Skansen kanske? Det beror ju på vad hon har för intressen, vilken del av landet och vad ni har för budget...

  • marimekko86

    Åka luftballong, dansa på strippstång, ha knytkalas, hoppa fallskärm, köra gokart, spela in en låt på en studio, boka tid hos en fotograf och göra roliga, fina kort, få hår och smink gjort proffsigt, SPA.....

  • Hvidbrud

    Det jag gillade medt må mn möhippa var att min tärna tagit kontakt med en sushirestaurang och fixat att vi fick komma dit och jag fick lära mig att göra sushi till hela gänget! Till det hör det ju att jag älskar sushi (börjar bli lite trött på det men då.. Afrodisiak!) Det var jättekul och jättegott! Fäktning, afrodans, och bastuflotte skulle också vara kul. Och kanske om hon gillar det låta henne göra en boudoir fotografering åt sin blivande?

  • FruFiddeli

    Min möhippa var helt fantastisk och jag tänkte att du kanske hittar lite inspiration av den. jag har samma problem som dig framöver, för min syster som varit spindeln i nätet och fixat min möhippa gifter sig nästa sommar och då ska jag fixa en till henne, ångesten börjar komma redan, hehe.

    Min möhippa:
    Min syster och två kompisar kom, fint utklädda, och kidnappade mig på jobbet på Fredagen (jag var helkt säker på att möhippan skulle ske på lördagen då jag råkat läsa lite av ett sms min man hade fått, som tur var hade personen som skickat sms skrivit fel datum, hehe, så jag blev verkligen förvånad när de stormade in, jag som hade planerat att köra hem efter jobb och ta det lugt, raka benen osv).

    Jag blev iklädd en Marie Antoinette likanande utstyrsel med peruk och allt sen bar det iväg. Fick en liten väska med olika saker, bland annat var där dollar sedlar som jag skulle växla till guld tior. Vi stack iväg till närmsta Forex och där växlade jag till så många guld tior jag kunde och resten i sedlar som jag sedan fick växlat till guld tior på andra ställen jag kunde hitta. När vi gick runt och växlade pengar fick jag också en bok med två uppdrag, det var att jag skulle fråga tio olika personer två frågor, den ena var  "Kan du ge mig ett äktenskapsråd?" och den andra var ett ord som beskriver kärlek. Efter ett tag var det dags att bege sig vidare. Vi körde hem till mig och här hemma var min son, man och svägerska plötsligt hoppade min mamma och svärmor också fram. Vi fikade och jag fick tillfälle att mysa lite snabbt med min lille son. Sen fick jag en packlista på lite allt möjligt konstigt som jag hade 20 minuter på mig att packa ner, för varje sak jag missade fick jag minuspoäng. När jag packat färdigt körde vi igen och kom fram till Ystad saltsjöbad  (SPA) och där checkade vi in. Sen spenderade vi hela dagen där, med ansiktsbehandling mys i SPA avdelningen och sedan tre rätters. De frågade mig försynt om jag inte var besviken att det bara var de sex som var med och att jag kanske hade tänkt mig att alla kompisar och så skulle vara med, men jag tyckte verkligen att det var supermysigt och sa att det absolut inte gjorde något. Guldpengarna jag hade växlat in skulle jag använda till att köpa dricka för. Under kvällen hade det även kommit fram att det dagen efter (lördagen) skulle vara svensexa för min man och att vi skulle göra en liten sak först sen skulle vi träffa honom ta lite bilder ihop och sen skulle jag ta hand om vår son. 

    Dag 2 började med härlig hotell frukost, som är det bästa jag vet, sen var det på med utstyrseln igen och iväg. Det visade sig att vi skulle få tillverka chokladpraliner, vilket är mitt stora intresse och det var verkligen superkul. När vi gjort det skulle överlämningen till svensexan ske och vi åkte iväg till min svägerskas hus. I bilen sa min syster att nu är det det sista som sak ske, du ska tänka krigstankar och att du ska leda ett krig och sen få över det andra laget på din sida. Jag fattade ingenting och blev helt nervös, krig och sånt är jag verkligen inte bra på, satt och funderade hela vägen, men jag förstod det som att jag skulle träffa ledaren från "killarnas" gäng och försöka vinna striden. Jag hade en sabel med mig (stod på packlistan) och den skulle jag använda. När vi kom fram fick jag ögonbindel på mig och när den togs av stod min svåger i full 1700-tals militärklädsel och med en sabel i handen. Vi hälsade och sen gav han mig några uppgifter. Jag skulle bland annat dela ett kålhuvud rakt igenom och på tvären med sabeln och sen har han en gammal musköt som jag skulle skjuta med, om jag klarade det så van jag kriget. Han laddade musköten och visade hur jag skulle göra och när jag skjutit och röken spred sig så kommer alla min underbara vänner ut från huste, helt svartklädda och med vars en ros i handen. Så helt plötsligt var vi 20 st och nu började del två av möhippan. Vi hade en undrebar picknick och fick lära oss att sabrera champang =), min syster som kan och har hållt i lite champange provningar berättade lite historik osv om champange. För att alla skulle veta vem alla var tog vi en liten hälsningsrunda vilket blev väldigt kännslosamt då man insåg hur många fina människor man har i sin närhet. Sen lekte vi lite lekar i trädgården. Efter det bar det iväg igen, nu var det dags för en timmes Fuego dans, verkligen super kul! Sen delade vi upp oss och folk skulle dusha och göra sig iordning. Till mig hade de fixat att jag skulle åka 4-hjuling till nästa ställe. Nästa ställe var hem till min bästa vän. Där hade mamma och svärmor dukat och gjort fint och en inhyrd kock stod och lagade tre rätters. Vi åt super god mat, skrattade och hade det super trevligt. Det blev lite frågespor om olika citat jag och min man slängt ur oss genom åren och sen åkte drinkbordet fram. Min syster hade gjort drinklistan och drinkarna hette olika saker förknippat med mitt liv. Senare på kvällen tog vi tåget in till Malmö och gick ut och dansade, vi var dock väldigt trötta så det blev inte så länge dä, men skoj var det! 

    På bröllopet hade sedan min svåger och syster gjort en super fin liten film av möhippan som spelades upp och det var verkligen superkul, jag fick även en fotobok av min syster på hela möhippan. 

    Hoppas du orkade läsa allt och fick lite inspiration, blev som sagt lite långt. Lycka till med planerandet!

  • Maloom

    Min möhippa inkluderade måla min blivande på stor duk, vinprovning, present från alla deltagare-skulle gissa vem som gav vad, smaskig lunch, utklädnad såklart, poäng för innehållet i väskan (olika saker gav olika poäng), lazergames, fisk spa ikl. fot/benmassage rosévin o tilltugg, tre rätters på uteställe, nattklubb och även handvård dagen efter.

    En superhärlig dag!

  • A loves A

    Jag fick bl a gå på en silversmideskurs. Där vi hjäptes åt att göra ett silverarmband.
    Jättekul att ha ett bestående minne som mina älskade vänner hjälpt till att göra!

  • Fröken Emma

    Jag har tipsat min bästis om en ide till möhippa (givetvis min egen)
    Att försöka avbilda sin M2B, snopp i lera och sedan färglägga den. Givetvis så ska alla deltagare göra det samma.
    Detta kan man göra både hemma och i studio. Jag ser oss alla ligga dubbelvikta på golvet i tårar! :) givetvis ska det vara lite små avslöjande sexditaljer mm.


    Sedan är det dags för solnedgång i luftbalong o middag på en filt för att sen göra stan.
    Dagen börjar gärna med en brunch med alla bjudna tjejer o kvinnor till bröllopet. lite roliga lekar mm..

  • erika stiller
    Fatima76 skrev 2011-08-10 10:35:51 följande:
    Hjälp! Jag ska anordna en möhippa till min bästa kompis som har anordnat fantastiska möhippor till flera kompisar (och till mig). Jag behöver något speciellt, så det räcker till en hel helg med hela kitet! Hon är rolig och bjuder gärna på sig själv. Hennes möhippor har inkluderat allsång på skansen, sjunga med dansbande på en ålandsbåt, ridning, motorcykel åkning och mycket mer. Hon har också lyckats hitta jättebra kläder och accessoarer till brudarna, frågan är var? Känner mig helt tom och behöver MYCKET hjälp!
    prova kockenkommerhem.se det var jättetrevligt
  • Lanin

    På min möhippa sköt vi pistoler och revolvrar på en pistolklubb!
    Det roligaste jag gjort i hela mitt liv faktiskt och det tyckte alla de andra också.

    Inte en så vanlig aktivitet :)

  • queenelin

    Oj, vilken presationsångest! Jag förstår dig, om hon har fixat värsta möhipporna vill man ju såklart ge även henne en!

    En rolig sak, som min faster fick göra på sin och som passar om man gillar att bjuda på sig själv, var att hon fick en grön, baddräkt som hennes väninnor dekorerat med blommor och blad (hon var mest tacksam för att de hängt saker längs med troskanten eftersom hon inte är så noga med bikinilinjen, vilket de också vet om, det är vänskap det...) och sedan fick hon hålla i ett vattengympapass på badhuset för en riktig klass. Passar inte alla, men för henne var det klockrent!

    Hoppas du kommer på något, informera gärna om hur det går!

  • MrsT2011

    Min möhippa var suverän! =)

    Vännerna vet att jag är en sucker för filmerna med James Bond, alltså var det Bond-tema som gällde!

    - Smoking-liknande utstyrsel på samtliga deltagare (svart fluga finns på Dressmann)
    - Champagnefrukost
    - Femkamp med bland annat sumobrottning och pistolskytte
    - Spela in Bond-låt i studio
    - Bond-quiz under middagen på kvällen
    - Cocktails på kvällen

    Andra Bond-aktiviteter som valdes bort pga tidsbrist och/eller budget:
    - Casino Cosmopol
    - Gokart
    - Helikoptertur
    - Fallskärmshoppning

Svar på tråden Behöver tips till avancerad möhippa