• Höstbröllop 2011

    Förslag till vild buffé

    Jag är själv vegetarian (äter inga djur alls) och har inte ätit kött på ca 8-9 år och känner mej därför i behov av lite hjälp här. Vi kommer ha en buffé på bröllopet och det blir med hjortstek och ev. också vildsvin, detta blir som en liten kompromiss då hjortarna är uppfödda inom nära avstånd från där vi ska ha festen och vildsvinen lever ju lyckliga (hoppas jag) tills de blir skjutna. Jag skulle så klart helst sett att det var ett helvegetariskt bröllop men min m2b äter kött och vill inte gå med på det, men det känns iaf bättre för mej att välja kött som jag vet kommer från bra ställen där djuren haft det bra istället för nån hemsk fläskfilé från ett grymt slakteri.

    Jaja, jag behöver iaf förslag på vad denna buffén kan innehålla. Det vi kommit fram till hittills, förutom köttet, är potatisgratäng, västerbottenpaj och olika sallader. Jag vill gärna ha tips på lite gott småplock :)

    Tack!

  • Svar på tråden Förslag till vild buffé
  • Chicita

    Auberginegratäng med vitlök (GI-säkert om nån kör med sånt)
    Tzatziki (eller hur det stavas)
    Ägghalvor med nån röra på eller kaviar (brukar vara underskattat när man gör buffén, men tar nästan alltid slut)
    Strimlor av rökt lax i tunna skivor, på rågbrödssnittar. Lite creme fraishe också så är det en hit att plocka med
    Färskt bröd (bake off funkar jättebra) med färskostcreme
    Marinerade vitlöksklyftor
    Inlagd sill (också lätt att plocka med)
    pepparrotsgrädde (jätegott till viltkött) eller pepparotslingon
    Potatissallad
    Olika ostar och kex
    Uppskuren frukt 

  • Höstbröllop 2011
    Chicita skrev 2011-03-28 08:05:44 följande:
    Auberginegratäng med vitlök (GI-säkert om nån kör med sånt)
    Tzatziki (eller hur det stavas)
    Ägghalvor med nån röra på eller kaviar (brukar vara underskattat när man gör buffén, men tar nästan alltid slut)
    Strimlor av rökt lax i tunna skivor, på rågbrödssnittar. Lite creme fraishe också så är det en hit att plocka med
    Färskt bröd (bake off funkar jättebra) med färskostcreme
    Marinerade vitlöksklyftor
    Inlagd sill (också lätt att plocka med)
    pepparrotsgrädde (jätegott till viltkött) eller pepparotslingon
    Potatissallad
    Olika ostar och kex
    Uppskuren frukt 
    Tack! Snor lite härifrån också - vi kommer inte gå hungriga efter bröllopet precis, tur att jag beställt klänning med SNÖRNING i ryggen, hehe Flört
  • Chicita
    Höstbröllop 2011 skrev 2011-03-29 00:33:51 följande:
    Tack! Snor lite härifrån också - vi kommer inte gå hungriga efter bröllopet precis, tur att jag beställt klänning med SNÖRNING i ryggen, hehe Flört
    hehe... ja det är nästan så att man skulle ha snört med resårband direkt SkrattandeSolig
  • zvartaliljan

    Vår buffémeny:

    Kött:
    Tjälknöl på Älg (kallskuret)
    Helgrillat vildsvin

    Varmt:
    Små mini ostpajer (lutar åt chevre)
    Potatisgratäng
    Auberginegratäng
    Ratatouille (lyxig variant)
    Rödvinssås

    Kallt:
    Olika sallader, grekisk m.m
    Sweet-chili, persilja och vitlökmarinerade champinjorer
    Marinerad paprika-zuccinisallad
    Marinerad bönsallad
    Tzatziki, Aioli

    Foccacia med fetaost och vitlöksfyllning, toppad med havssalt och rosmarin
    Brödbullar
    Grissini

    Lär väl komma på något mer, ska lyckas göra allt själv bara ^^

  • Höstbröllop 2011

    Vad skönt att höra att fler än jag kombinerar svenskt vilt med medelhavsmat! Jag har varit orolig att det inte ska gå bra ihop men nu ser jag att flera tänker som jag. Så skönt!

    Tack för alla tips än så länge, jag hoppas på fler!

  • zvartaliljan
    Höstbröllop 2011 skrev 2011-03-31 16:41:51 följande:

    Vad skönt att höra att fler än jag kombinerar svenskt vilt med medelhavsmat! Jag har varit orolig att det inte ska gå bra ihop men nu ser jag att flera tänker som jag. Så skönt!

    Tack för alla tips än så länge, jag hoppas på fler!


    tja jag är ju en svensk som gifter mig med en sydamerikanare med spanskt/franskt blod så för oss är kombon svensk/medelhavs/sydamerikanskt självklar
  • Höstbröllop 2011
    zvartaliljan skrev 2011-03-31 19:38:21 följande:
    tja jag är ju en svensk som gifter mig med en sydamerikanare med spanskt/franskt blod så för oss är kombon svensk/medelhavs/sydamerikanskt självklar
    Och jag är svensk/finsk som gifter mej med en svensk/armenier :)
  • zvartaliljan
    Höstbröllop 2011 skrev 2011-03-31 20:08:21 följande:
    Och jag är svensk/finsk som gifter mej med en svensk/armenier :)
    då kan det ju bli en jättegod och intressant buffé om ni blandar lite olika rätter därifrån
  • shakynose

    Svamp i någon form måste finnas i en viltmeny!
    Jag älskar marinerade champinjoner och kantarellpiroger. I italiensk mat finns massor av svamp, så titta ditåt om du vill knyta ihop det med medelhavssmaker!

  • shakynose

    Jag ser framför mig hur det blir en fest á la Asterix.. Mmmmm hahaha, jag vet inte om ni läste de serierna, men varje album slutar iaf med en stor fest där de grillar vildsvin.

  • Höstbröllop 2011
    shakynose skrev 2011-03-31 22:29:08 följande:
    Jag ser framför mig hur det blir en fest á la Asterix.. Mmmmm hahaha, jag vet inte om ni läste de serierna, men varje album slutar iaf med en stor fest där de grillar vildsvin.
    Jo jag vet precis vad du menar :) Och det där röda vinet de drack som jag tyckte såg så himla gott ut, som god saft! "Hej hej Asterix, Caesar är inte alls så mäktig som man tror!" Skrattande
  • shakynose
    Höstbröllop 2011 skrev 2011-03-31 23:01:00 följande:
    Jo jag vet precis vad du menar :) Och det där röda vinet de drack som jag tyckte såg så himla gott ut, som god saft! "Hej hej Asterix, Caesar är inte alls så mäktig som man tror!" Skrattande
    Hahaha! Precis! Såg jättegott ut, fast dom blev ju så röda om näsan...Tungan ute
  • Höstbröllop 2011
    shakynose skrev 2011-03-31 23:31:34 följande:
    Hahaha! Precis! Såg jättegott ut, fast dom blev ju så röda om näsan...Tungan ute
    Hehe, ja man kan ju undra om nån spetsat den! Flört
Svar på tråden Förslag till vild buffé