• fialia

    Baka egen bröllopstårta

    Jag skall baka vår bröllopstårta men behver lite tips.

    Igår gjorde jag en tvååvåningstårta med sockerkaksbotten, hallon- och chokladmousse gjort på pulver. Den fodrades med smörkräm. Den var täckt med sugarpaste.

    Nu till mina frågor.... Den var på tok för söt... Har förståt att man kan bland i marsipan i sugarpasten. Håller det ändå?

    Hur länge håller hemmagjord mousse? Planen är att gjuta tårtan 2 dygn innan bröllopet och täcka den ett dygn innan.

    Om man gör blommor i marsipan, hur länge håller de då och hur skall man förvara dem? 

    Alla tips på hur tårtan kan bli godare mottages tacksamt!!!!!

    /Fialia

  • Svar på tråden Baka egen bröllopstårta
  • FrökenSnartFru

    Kan du inte göra hallongrädde (kanske förstärkt med gelatin för att inte falla ihop av tyngden) istället för mousse och sedan marshmallow fondant istället för sugarpaste? MMF:en tycker jag blir mycket godare och mindre söt an sugarpaste.

Svar på tråden Baka egen bröllopstårta