• MariaEson

    Nåon som kan Thailand? Krabi?

    Då var det dags att börja planera bröllopsresa. Vi har mer eller mindre bestämt oss för Krabi, Thailand. Men nu undrar vi om andra som har varit där kan vägleda oss lite. Visst är det mycket billigare att boka hotell på egen hand? Vilka hotel rekomenderar ni och varför? Vad ska vi tänka på/se upp med, när vi bokar hotell på egen hand. Vi reser i februari. Barnen lämnar vi bort så vi vill helst inte hamna med andra barnfamiljer ;). Alla tips och ideer är välkomna.


    Tack!

  • Svar på tråden Nåon som kan Thailand? Krabi?
  • 2011 10 01

    Vi var i Thailand och bland annat Krabi eller närmare bestömt AoNang i december förra året. Ni hade inte bokat något hotell i förväg utan tog oss en vandring upp för gatan och letade oss fram till ett passande boende. Det är billigare att boka på plats!! Tyvärr kommer jag inte ihåg vad hotellet hette men det finns många fina att välja bland. Bestäm en natt på ett hotell och gå runt och be att få titta på rummen hos några andra hotell.

  • stjärna18

    Jag också varit i AoNang men vi hade bokat charter och då ingick hotell. Vårat hotell hade kostat 2000 sek per natt men visst kan man få det billigare på andra ställen beroende på standard. Kompisarna bodde för 250kr natten men på ett mer vandrarhemliknande ställe. men boende finns överallt.
    Lycka till med planerandet!!!

  • Snigel Bee

    Ja rekomenderar Ao nang isåfall om man ska till Krabi. Vi bodde på några hotell där men den absolut mest prisvärda var Halleeva Sunshine
    http://www.agoda.se/asia/thailand/krabi/haleeva_sunshine.html

    Vi prövade alla deras rum och den mest prisvärda rummet de hade va en för 650 THB. Alltså runt 160 nåt kr och det var knappast vandrarhemliknande! Du kan se det på bilderna. Trivdes där jättemkt. Låg promenadavstånd till det mesta och var väldigt fint och rent. Detta var Superior rummet då med utsikt mot poolen (rekommenderas eftersom mot vägen var för högljutt).
    Vi bokade aldrig i förväg utan vi gick bara dit och då fanns det rum men det var i sep alltså lågsäsong. Vet inte hur det är under högsäsong om det har väldigt fullt eller inte! Förmodligen skiljer det lite i pris också! På hemsidan står det 200 kr nåt för det rummet!

    Lycka till med letandet! =)

  • Snigel Bee

    Tror att det är rätt dyrt att bo där jämfört med om man bor i ao nang och en bit från stranden. Dock kan man ta båt till railay beach från Ao nang! Tar ca 10 min! Vi gjorde det en dag! =) Kostade 200 bth per pers och vi var där en heldag, badade, åt och tittade runtomkring. Tror att det kan bli rätt instängt med om man bor där. Då måste man varje gång man ska till stan ta båten, även dyrt i längden. Plus att om d low tide eller high så går kanske inte båtarna dit. Vi hade värsta problemen med detta när vi bodde i Phi phi. =/


    Sammet skrev 2010-11-03 19:18:45 följande:
    www.railay.com/railay/accommodation/krabi_hot...

     

  • Paradisbrud

    Vad härligt att ni väljer att ha bröllopsresa i Thailand. Vi ska själva gifta oss på en båt utanför Railay beach nu i februari. Förutom Railay kommer vi även att bo på öarna Koh Jum och Koh ngai. Verkar vara riktiga paradisöar! Ao nang har vi varit i tidigare och det var ingen favorit för oss. Vi föredrar mindre öar med mer "thailandskänsla". Men det är många som gillar Ao nang så det beror helt på vad man är ute efter. En bra sida att leta hotell på är www.agoda.se.

  • MariaEson

    Vi har klantat oss lite.... Eftersom inbjudan nu gått ut, och där står att vi önskar oss presentkort på ticket, så kan vi ju inte boka hotell på egen hand. Jaja, man kan inte göra mer än att låte detta bli ett gott råd för andra....

    Vi kan faktiskt inte heller planera resan än eftersom presentkorten inte går att lösa in, dvs, vi måste vänta tills vi fått presentkorten i anslutning till bröllopet.
    Spännande, vi får se vart vi hamnar. Fördelen är att vi kan ta en sistaminuten för biligare peng, och då kanske det blir pengar över för en resa för hela familjen lite längre fram....

Svar på tråden Nåon som kan Thailand? Krabi?