• Verus

    Åker "alla" på bröllopsresa? Någon fler som inte tänkt göra det? ;-)

    Visst hade det varit underbart men av ekonomiska och praktiska skäl är det inte möjligt för oss (vi har tre barn och ingen som kan vara barnvakt över natt). Vad tråkiga vi är

    En dröm hade ju varit att gifta sig utomlands och ha semester ihop hela familjen efteråt, men gissar att det är en gasnka stor utgift att göra så?

    Ska ända drömma lite här och läsa om era planer

  • Svar på tråden Åker "alla" på bröllopsresa? Någon fler som inte tänkt göra det? ;-)
  • Alorna

    Vi skippar också bröllopsresan. Vi åker till Thailand i januari för min m2b's syster ska gifta sig där och vi ser det lite som en för tidig bröllops resa :)

  • Soldemor

    Vi gifte oss i Stockholm Vi åkte upp p måndagen, hade vigseln på lördagen och åkte hem sedan på natten. Så det blev liksom bröllopsresa i förväg.

  • tezz840

    vi har inga planer på någon resa.
    kommer att ha en bebis på 9-10 månader plus en på 3,5 år så det är inte bara att sticka iväg.
    Kommer att önska oss pengar i present så eventuellt så kanske man åker någonstans hela familjen lite senare. Men ingen resa för oss 2 direkt efter bröllopet..

  • prinsessanogrodan

    En bröllopsresa måste ju inte vara en dyr resa till en exotisk plats lååångt bort med massor av "lyx"....Och det måste ju inte göras direkt efter bröllopet heller. Det kan ju lika gärna vara en weekend någonstans med barnen eller liknande. Varför inte se första semestern efter bröllopet som bröllopssemester även om ni inte reser någonstans? Även om det är långt till nästa "ordinarie semester" och även om ni inte åker någonstans så kan det ju vara ett tillfälle att mysa lite hemma, ni och barnen? Bröllopsresa låter ju som att det "måste" vara direkt efter bröllopet och som att det "måste" vara en resa låmgt bort till en paradisö och osv men så är det inte tycker jag. Vi kanske ska fjällvandra på vår "bröllopsresa"...gissa hur många det är som har mer eller mindre negativa åsikter om det ? Men wtf...det är VÅR grej, det är vad VI gillar och har någon "problem" med det så...ptja dom som har "åsikter" är sådana som ALDRIG har fjällvandrat själva och som har en hög med fördommar om det....och man MÅSTE ju inte gilla det...men...jag är mer en sån person tänker att "har man inget snällt att säga så kan man vara tyst och hålla sina negativa åsikter för sig själv"...Men har märkt att alla inte är så

  • Mimini

    Våran "bröllopsresa" går till Mumindalen med barnen =)
    Jag har så svårt att lämna iväg våra döttrar till någon över nätter så vi bestämde att vi tar med oss dem och bokar in oss på Mumindalen istället. När barnen sen blivit större kan man kanske åka iväg på en Al Inclusive (stavning?) resa då..
    Våra flickor kommer att vara vid Mumindalens avfärd 1½ år och 2½ år.. Inget jag direkt vill ta iväg på en solsemester..

    Vi nöjer oss med det i alla fall =)

  • wiii

    Kommer nog inte bli något här heller, möjligtvis en spahelg inte alltför långt borta men inte mer. Nästa mål efter bröllopet är nämligen att skaffa hus, så vi använder hellre sparade pengar till det :)

  • 1700tal

    Vi kommer ha en super budgetlåg bröllopsweekend (vi lägger allt krut på själva bröllopet eftersom vi reser mkt hela tiden ändå) och välja ett billigt men romantiskt resmål. Det lutar åt Malta eller Paris. Flyget går på några hundralappar och de bra hotellen kostar som ett billigt vandrarhem i Sverige. Allt går på mindre än en enda övernattning i Stockholm.

    Vi har dock inga barn av ta hänsyn till än, för oss är det bara av ekonomiska skäl.

    Gillade skarpt idén med fjällvandring däremot! Det var faktiskt en riktigt bra idé, kanske vi ska skippa Paris för Abisko.. Ska pejla med den andra halvan..

  • Fenixx

    vi har inte heller bokat nån bröllopsresa. vi har 2 småbarn och väljer att istället åka hela familjen nästa år på en resa.


    dock blev det att vi precis vann en spa-weekend, så det blir som en mini-bröllopsresa för oss nu.

  • Emblas Mamma

    Vi kommer inte åka förrän 6 månader efter bröllopet,


    och då har vi med vår dotter som då kommer vara 3,5 år.


    Kommer säkert fungera kanonfint, men såklart måste man spara ordentligt för barn är då riktigt dyrt att ha med sig, särskilt när dom fyllt två ;)


    Vi var på Kreta i somras och hon hade så roligt så vi tänkte att hon nog kan följa med till thailand också..


     


    har ganska tight budget, jag studerar, men vi försöker spara så gott det går och är väldigt ekonomiska annars, bor billigt med.. Så då får man ihop en bra slant till slut :)


     


    men som många säger ovan så måste man ju inte åka jättelångt bort! Medelhavet är ju jättefint, och faktiskt så tycker jag det är underbart att resa uppåt sverige eller kanske norge.. Jättefint landskap! Roligt för barnen med när man väl är framme :) Beror ju såklart på var man bor!

  • På rosa moln

    För oss lutar det åt en månad i Tanzania med besök på Zanzibar och safari och grejer så vi tänkte lyxa till det ordentligt :) Fast vi har inga barn än så att vi har ju tre stycken personer färre än er att ta hänsyn till när vi lägger vår budget.


    Sedan så är det ju faktiskt inte så att en resa behöver ta en långt bort eller behöver tillbringas på lyxhotell för att vara alldeles fantastisk, jag och min sambo gjorde exempelvis en utflykt till Halmstad en helg för ett par år sedan och bodde i en liten sunkig stuga där och bara mös - helt underbart var det.


    Plus att man ju ofta har en del utgifter som det går att dra in på (eller omfördela till ett sparkonto rättare sagt) ifall man börjar gå igenom sina utgifter ordentligt. Och även om det inte är några större enskilda summor så blir ju många bäckar små... Ett tips är då att sätta in dessa på ett sparkonto som ni har svårt att komma åt, har gjort underverk på undertecknades sparande åtminstone :)

  • prinsessanogrodan
    1700tal skrev 2010-10-14 17:34:28 följande:
    Vi kommer ha en super budgetlåg bröllopsweekend (vi lägger allt krut på själva bröllopet eftersom vi reser mkt hela tiden ändå) och välja ett billigt men romantiskt resmål. Det lutar åt Malta eller Paris. Flyget går på några hundralappar och de bra hotellen kostar som ett billigt vandrarhem i Sverige. Allt går på mindre än en enda övernattning i Stockholm.Vi har dock inga barn av ta hänsyn till än, för oss är det bara av ekonomiska skäl.Gillade skarpt idén med fjällvandring däremot! Det var faktiskt en riktigt bra idé, kanske vi ska skippa Paris för Abisko.. Ska pejla med den andra halvan..
    Välj Kebnekaise om ni ska fjällvandra! Maten på Kebnekasie fjällstation...mmmm mums! Och den bastun med utsikt mot fjället....så härligt efter en dags vandring....Och sen få krypa ner i en skön säng med sin karl....

    Inget fel på Abisko, utsikten mot Torneträsk är inte fy skam! Men om vi får välja så tar vi Kebnekaise! Ett annat tips är annars Riksgränsen och sen vandra antingen "neråt" Kungsleden eller inåt Norge. Man kan åka tåg hela vägen fram till Riksgränsen om man vill. Deras spa-avdelning med bubbelpool och bastu och badtunna ute....nice! Och boendet på Metrologen Ski Lodge...vilken middag vi åt där! M2b pratar fortfarande om lammet och jag pratar om vinet vi drack till..och efterrätten...Rekommenderas!

  • Aleta

    Vi gifte oss sommaren 2008, men ekonomin och två barn gjorde att vi beslöt oss för att skjuta upp bröllopsresan på obestämd tid.


    I höst åker vi på en weekendresa (ons-lör) alldeles ensamma. Barnvakt är fixat, så det blir vår lilla minibröllopsresa i efterskott.

  • Mariabridetobe

    Vi kommer åka på en minimoon med våra söner strax efter till Kolmården eller Astrid Lingrens värld. Sen sparar vi ihop till en Bröllopsresa som får bli av när vi har råd, och kommer önska oss present kort på resebyrå i Bröllopspresent.

  • Korallbruden

    Vi tycker inte att en summa på 80-100.000 skr är priorierat för en lyxig bröllopsresa (läs abc öar i några veckor) vi var tråkigt praktiska och la pengarna på en segelbåt nu i höstas så nästa sommar seglar vi runt i skärgården. Det får bli vår bröllopsresa för många semestrar framöver


  • Karamellen

    Vi kommer heller inte åka på någon bröllopsresa. Vi har en ettåring så det känns inte prioriterat med någon resa just nu.


    Svärföräldrarna har en underbar sommarstuga på en ö i skärgården så vi spenderar gärna våra lediga dagar där Och det kommer nog bli någon resa fast om några år och då tar man med barnet/barnen

  • Vinter10

    Vi har bokat in oss på en spaweekend direkt efteråt. Hittade ett bra erbjudande med Läsvärdeskortet. En längre bröllopsresa hoppas jag vi får till nästa år. Men det beror helt på om vi köper hus eller inte.

    Inga barn ännu, så det behöver vi inte ta hänsyn till. Bara katten :)

  • themandys

    Mina blivande svärföräldrar åkte på en campingsemester i fyra dagar som bröllopsresa. De hade inga pengar alls på den tiden, men har massa fina minnen från sin bröllopsresa och minns den med värme. Så även en väldigt liten och billig resa kan bli ett underbart minne för livet ;)


    Vi åker iväg först ett halvår efter vårt bröllop och ska då backpacka i sydamerika i några månader, så inte heller en traditionell bröllopsresa men det absolut bästa vi kan tänka oss! :)

  • sjuttiosexa

    Vi har fått en helsingforskryssning tors- lör i början på december...fick den av svärföräldrarna & det är lite som en bröllopsresa i förskott. Vi ska bo i kaptenshytt o de står för allt. Det ska bli kul. Annars ska vi inte åka på någon "riktig" bröllopsresa. Vi åker till Gran Canaria v 44 hela familjen o för 5 flygstolar kostade det nästan 37000.-  så det får räcka med semester för oss!

Svar på tråden Åker "alla" på bröllopsresa? Någon fler som inte tänkt göra det? ;-)