Självklart ser vi till att alla får mat som de kan äta!
Det är inget svårt alls tycker jag. Vi ordnar ofta fester och har alla möjliga olika sorters allergier bland vännerna. Om man bara tänker sig för så går det jättebra.
Oftast försöker vi välja mat som alla kan äta ändå. Det finns ju en miljard olika maträtter att välja på och jag måste ju inte välja just den som alla inte tål.
Är det buffé så brukar det vara så att två eller tre av rätterna inte passar. Dessa märker man tydligt upp. ("Innehåller laktos" "innehåller nötter" osv.) och dessutom talar man om för gästen i fråga vilka rätter han/hon inte kan äta så att inga misstag sker.
En bra sak att tänka på vid buffé är att om man gör en specialrätt till bara allergiker/gravida etc så spelar det ingen roll hur väl uppmärkt den är. Likt förbenat ska nästan alla gäster ta av just den rätten och när den som bara kan äta den kommer dit är den slut!
Har ni catering eller andra proffs som gör maten så är det bara att meddela dem att vad ni har för önskemål på specialmat så fixar de det.