• xxmalinxx

    Buffè mat för 100 pers

    Vi planerar att gifta oss och har bestämt oss för att laga maten själva, mest för att det inte går att få tag i catering där vi planerar att ha bröllpet. Närmaste catering är ca 20 mil bort och det skulle bli alldeles för omständigt då maten skulle behöva fraktas 20 mil. Så nu är tanken att familjen/släkten och vänner ska hjälpas åt att fixa mat.

    Så nu till frågan, har någon tips och recept på Buffèmat som vi kan laga till ca 100 pers?

  • Svar på tråden Buffè mat för 100 pers
  • thebe

    vi funderar på att ha denna buffèn. har norpan idèn ifrån en restaurang.

    kan vara ett tips kolla runt på hemsidor många restaurnager har redan färdiga buffèr liggandes på deras hemsidor.

    Mini hamburgare
    Amrikanska pannkakor färska bär och lönnsirap som tillbehör.
    Grillade Kamben
    Jambalaya
    Coleslow
    Ceasarsallad
    Tomat & Löksallad
    Ostgratinerade potatisklyftor
    Chilidrumsticks
    Grillad majskolv
    Tandorikokta kräftor
    Hembakt Valnötsbröd med Philadelphiacreme
    Ett fruktbord fyllt med massa olika frukter vanliga som exotiska

  • TheJohanna

    era omständigheter verkar likna våra =). Jag är inne på att laga eget mest för att det skulle bli så dyrt annars till 100 pers. Eftersom det är över ett år kvar till bröllopet har vi inte bestämt något än men funderingarna går ungefär såhär:


    Skivat lammkött (det går att köpa direkt från en gård som ligger inte jättelångt från bröllopsorten och de kan även lägga upp det fint och sådär. om ni gifter er på landet kanske det finns något liknande?)


    Sallader


    Något annat kallskuret


    Pajer


    Potatisgratäng


    Frukt


    Sen har vi pratat om en tårtbuffé där vi delegerar mammor och mormor och sådär till att göra tårtor =)

  • Cillilutta

    Hej!


    Vi blir 90 personer på bröllopet och gör vår egna buffé.


    Vi kommer att ha:


    * Pastasallad


    * Potatissallad som är som en grönsaksallad


    * Potatisallad (standard m. majonäs, lök..)


    * Kallskuret (rostbiff, kalkonpastrami)


    * Lax (varmrökt och gravad)


    * Brytbröd


    * Exotiskafrukter


    * Ostar och kex


     


    Bröllopstårta till efterätt med kaffe/te


    Vi har precis uteslutit potatisgratäng då det blir alldeles för krångligt med uppvärmning av så stora mängder...!!


    Lyca till med planeringen! :)

  • Änglingen

    Vi tänkte först ta catering men hittade inte riktigt någon vi gillade så vi kommer att göra det själva istället och det är ett väldigt litet bröllop, det blir inte mer än 18 personer! Det blir lite medelhavsinspirerat :


     


    Moussaka (kan göras dagen innan och gratineras samma dag)


    Couscous sallad med bladspenat och coctailtomater


    Vanlig sallad


    Grissini


    Foccacia (görs samma dag)


    Oliver


    Fetaost


    Mozzarela & tomatsallad med färsk basilika och olivolja


    Salami


    Lufttorkad skinka


    Verdesås (yoghurt, spenat, basilika - passar bra till kallskuret kött)

Svar på tråden Buffè mat för 100 pers