• deadfl­ower
    Äldre 22 Nov 18:19
    8040 visningar
    21 svar
    21
    8040

    vestibulit men får ingen hjälp..

    Är så trött på det här, jag har under ett år gått till en läkare på ungdomsmottagning pga smärta i underlivet. Hon sa att det kunde bli vestibulit om jag fortsatta ha sex. Det var många jävliga månader att inte ha sex med sin pojkvän jag kände mig så värdelös alla andra kan ju varför kan inte jag?

    Varje gång jag frågade min läkare när jag skulle bli av med det eller vad jag kunde göra så det blev bättre så sa hon att det kunde ta år och inget mer.

    För tre månader sedan läste jag att det blir bättre av att smörja in sig i barn olja så frågade jag henne om det hjälpte så sa hon " ja det gör det kanske" Hon ger mig inget och hon är otrevlig emot mig..

    Jag försöker få kontakt med någon annan mottagning men de säger att jag inte får byta för jag ska gå till min läkare.

    Allt känns så hopplöst varför får man ingen hjälp? Har ni några råd till mig? Eller är i samma situation?

  • Svar på tråden vestibulit men får ingen hjälp..
  • Malin och Joel
    Äldre 22 Nov 18:56
    #11

    Vart i skåne bor du? I Lund finns en vulvamottagning kopplad till hudkliniken där mans öka för smärta vid samlag. www.skane.se/templates/Page.aspx

  • deadfl­ower
    Äldre 22 Nov 19:01
    #12

    Är det kvinnokliniken jag ska ringa till då ? För jag har inte någon könssjukdom hehe.

  • Malin och Joel
    Äldre 22 Nov 19:07
    #13

    Ja gör det, de kan ju lotsa dig rätt om inte annat

  • moule
    Äldre 23 Nov 16:34
    #14

    Jag fick diagnosen vestibulit för 4 år sen och det var en jättejobbig tid, eftersom det tar lång tid att bli frisk. Men det går, kom ihåg det! Jag hade dock turen att träffa en bra läkare på ungdomsmottagningen i Kristianstad.

    De råd jag fick som har fungerat är
    Sluta omedelbart med p-piller! Hormonerna i p-piller är inte bra. Min läkare sa att efter 4 år på p-piller 10-dubblas risken att få vestibulit. Hormonerna gör dessutom att har du väl fått det är det inte bra för slemhinnorna.

    Jag fick därför kopparspiral insatt vilket är normalt när du har vestibulit. Kopparspiral har sina egna nackdelar med en del smärta osv, men det är det enda som fungerar tyvärr förutom kondom.

    Steg 2 är att ta uppehåll med penetreringssex en period (2-6 månader) för att kroppen skall läka. Under denna perioden är det viktigt att du/ni har annan sex, så ditt psyke läker, dvs ditt huvud förväntar sig inte att det ska göra ont så fort han tar i dig, för då låser sig hela systemet. Det ska vara skönt!
    Under denna period måste du själv också lägga lite tid på dig själv, med knip/avslappningsövningar och vänja dig vid beröring.

    Steg 3 är att när ni har sex måste ni ta god tid på er så du verkligen är upphetsad, plus använd mycket olja eller glid för att inte påfresta slemhinnor och smärtnerverna.

    Steg 4 är att jobba på att det ska bli roligt med sex igen, och det är nog detta steget som tar längst tid. Psyket är svårt eftersom det är en naturlig reaktion att undvika saker som är obehagliga. Men om ni kan vara öppna med varandra och leka trots problemen så kommer det lösa sig. Du måste bara våga säga nej om det inte är bekvämt, annars fastnar det i huvet.

    Hoppas det hjälper!

  • nennes­juttio­åtta
    Äldre 23 Nov 16:45
    #15

    håller med moule
    jag blev av med mina problem efter att ha slutat med p-piller (av en HELT annan anledning). Så OM du gör det, byt preventivmedel!

  • Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 23 Nov 16:52
    #16

    Jag har inget preventivmedel men problemen är kvar, dock har det blivit lite bättre men inte helt.

  • jojann­a
    Äldre 23 Nov 17:18
    #17

    byt läkare!! har haft problem i snart 4år och det är först nu då jag börjat studera igen på helt annan ort som min läkare tar mig seriöst! det har tagits en massa blodprov nu men svaren var normala, så nu skickar hon mig till en specialistgynekolog och vet inte denna vad som är fel så skickas jag till inre-medicin!!
    Tänk vad byte av läkare kan göra! hade jag vetat det hade jag flyttat för länge sen!

  • Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 23 Nov 18:40
    #18

    Läkare är märkliga, på senaste tiden har jag känt att de inte haft tid för mig.
    Jag hade tid hos överhudläkaren på sjukhuset fick remiss till henne pga vad de tror är rosacea. Hon var 40min sen ingen ursäkt ingenting, kollar ca 2sek i mitt ansikte och bara, javisst det stämmer det är rosacea. Här är medicin lycka till!
    -vad gör jag om det inte funkar?
    - klart det funkar hejdå!

    Nu funkade inte den medicinen och jag har svårt att få något annat och ett bra svar av någon. Och ansiktet känns bättre att diskutera än något som är så intimt som ev vestibulit.

  • Humlan­66
    Äldre 23 Nov 18:47
    #19

    Jag har kronisk svamp och det är lika jobbigt det :( svider, bränner, kliar och det känns som man håller på att bli galen ibland. har fått krämer och tabletter jag ska äta, men jag fick sånna hemska biverkningar så jag va tvungen att sluta

  • Lyckli­ga013b­ruden
    Äldre 23 Nov 19:07
    #20

    samtidigt som det känns skönt att inte vara den enda med problem så är det tråkigt att det är så många som har olika jobbiga problem.

  • elsi
    Äldre 8 Dec 14:35
    #21

    octavia kliniken i stockhom. bör finnas nåt liknande på andra ställen. ta l-å-n-g tid att få tid med värt det.... tror mig jag har haft problem i 30 år, de är de första som tog det på allvar, fast det är redan kroniskt
    lycka till, ge INTE upp

Svar på tråden vestibulit men får ingen hjälp..