• trusla

    Tips på var man kan göra om/designa sina ringar om man både har guld och stenar I Stockholm

    Jag har ärvt en ring från min mamma med en sten i och vill nu plocka ur stenen ur min mammas gamla ring och ?fästa? den på min förlovningsring.

    Har varit hos Ribbhagen och fått ett pris på 15,000 kr för arbetet ?? jag backade sakta ut ur butiken.

    Min fråga, Är detta vad man får betala hos samtliga juvelerare, Har någon av ert gjort nått liknande eller har ni tips på billigare ställen man kan gå till ?

  • Svar på tråden Tips på var man kan göra om/designa sina ringar om man både har guld och stenar I Stockholm
  • Berri

    Hej det låter väldigt dyrt, testa med guldkedjespecialisten på gallerian i Stockholm det har bra priser...

  • elsi

    det är dyrt. det är ett konstvärk. men höra med BTS guld o silver i sicklaköpkvarter, ett uddapar men oj så trevliga konstnärliga och de verklign älskar sitt arbete, Han är mästare som var lärling till en mästare osv bakåt ca 100 år. han ta lärlingar oxå.
    Han kan nog se till att stenen visas på bästa sätt.

    våra ringar gjorde han, Min man köpt diamanten först, och sen designade dd en ring tillsammans som skulle "lyfta" stenen.

    Googla!!!

  • ung1brud

    Hon som gjorde våra ringar är egenföretagare och otroligt skicklig! Hon gör både helt nya och kan hjälpa dig med det du behöver också. Josefin Cummings heter hon. Hemsida: www.josefincummings.com Rekommenderas verkligen!!

  • JoR

    Kan också varmt rekommendera smeden i sickla! Han ska göra min ring från grunden och vill ha 3500-4000 för arbetet. Guldet har vi sedan tidigare och diamanterna köper vi via dem. 

    Han har gjort en omarbetning av en annan ring till mig, så jag vet att det blir bra resultat. 

  • Lillskoj

    Vi hade också eget guld och köpte diamnter via diamantia.com. Jag hade med mig en bild på hur jag ville att ringen skulle se ut. Vi frågade runt ca 10 guldsmeder i sthlm och det skiljde ca 5-7000 kr för samma jobb beroende på vart man fråga. Lotten föll till sist på Emblads guld på Götg. Inte den absolut billigaste (men typ näst, näst billigast) men sååå engagerade och kunniga. 

    Däremot så vill jag varna för guldspecialisten som ligger ett stenkast därifrån. Vi beställde förlovningsringarna därifrån och ingenting blev rätt, inte ens när de försökte att fixa till de som blev fel. Och inte ens på tredje försöket blev det bra (hack i ringen, diamanterna på sniskan...)

    Kommer inte ihåg exakt men jag tror att vi betalade runt 6- 7 000 kr för arbetet hos Elmblads

Svar på tråden Tips på var man kan göra om/designa sina ringar om man både har guld och stenar I Stockholm