• biginjapan

    3 år med underlivsproblem, har fått nog! hjälp!!

    hej!
    jag är 21 år och har de senaste 3-4 åren haft enorma problem med underlivet! det känns som om jag prövat allt, men INGET fungerar!
    jag har väldigt sköra slemhinnor, och det verkar räcka med fel toapapper för att det ska sätta igång veckolånga klådaperioder. och har jag sex vet jag med säkerhet att jag kommer vara både öm och otroligt skör dagen efter.

    jag har vart till ungdomsmottagningen massvis med gånger men inget av deras förslag hjälper, jag har avstått från sex i månader i hopp om att slemhinnorna ska återhämta sig, testat babyolja, olivolja, tvättolja, luftiga kläder, lactal, svampmedel, bomullstrosor ja allt! men kan inte hitta något som verkligen hjälper. jag har många ggr kört en kur emot svamp, och det blir faktiskt bättre, i ca en vecka sen är det likadant igen.

    jag använde p-piller i ca 4 år, jasmin, menhar nu för ett par veckor sedan övergått till p-ring. helst skulle jag vilja sluta med hormoner överhuvudtaget, men då jag haft en cysta för ett år sedan rekommenderas jag skarpt att använda hormoner eftersom det minskar risken för en till cysta.

    problemen slutar tyvärr inte där. när jag har sex (ca två ggr i mån, pga av att det gör ont) så känns det till en början inte alls att det svider eller så, men efter ca 10 minuter svider det och dessutom får jag väldigt ont i livmodern(känns det som) efter alla stötar.

    skittråkigt, för allt det här påverkar så himla mycket i mitt liv. jag skulle vara oerhört tacksam för svar från nån som vet eller nån som känner liknande besvär.
    tack på förhand!

  • Svar på tråden 3 år med underlivsproblem, har fått nog! hjälp!!
  • ElMac

    sjutton.. Läste ju någonstans om en tjej som hade jättemycket problem och när hon lade om kosten så försvann dem. Nu minns jag ju inte om hon uteslöt kolhydrater eller gluten.. Men jag tror det var kolhydrater. Prova att börja med socker (godis, kakos, sylt och allt annat som är sött)
    har en salva från aco som är toppen.

  • ElMac
    elsi skrev 2008-12-15 23:23:22 följande:
    Freckles... vi har haft kontakt förrut...vilka tabletter? och Xylocain.. på slemhinnor? Wow! funkar det? trodde att den skulle bedöver...
    haha xylocain där nere.. låter ung som viagra ;)
  • MimmiMama

    Upplevt samma och det enda som fick slut på eländet var:

    ALDRIG returpapper i toalettpapperet!!!

    Jag köper sedan 5 år tillbaka endast toalettpapper med NYFIBER i.
    Det har funkat tillsammans med alla andra åtgärder du skrivit om.

    Om jag reser bort tar jag med mig eget toalettpapper för jag märker direkt av om jag under ett par toalettbesök använder toalettpapper med returpapper.

  • MimmiMama

    kan tillägga att det var en gynekolog som sa till mig att man kan vara överkänslig mot de kemikalier som hamnar i toalettpapper som innehåller returpapper.
    Råden jag fick var:
    Ej string (lätt! har aldrig gillat sådana)
    Ej raka då det kan förvärra om man är känslig
    En returpapper i toalettpapperet
    Endast tvätta med olja ej vatten

    Det var när jag följde rådet med papperet som allt vände!
    Jag försöker tipsa alla jag kan om just det och flera har upplevt samma som mig att allt blir bättre.

  • ElMac

    Förmodligen har du provat den salvan med.

    Creme Intim heter den
    "En mjukgörande kräm som ger en lugnande och svalkande efterkänsla. Krämens höga fetthalt gör att det bildas en hinna som skyddar slemhinnorna och dämpar friktion. Fri från parfym och konserveringsmedel."

  • Malin och Joel

    TS - Min erfarenhet är att ungdomsmottagningar inte kan erbjuda särskilt bra vård vad gäller såna problem som dina. Har du provat att gå till en annan gynekolog?

  • Malin och Joel

    Ajaj, såg nu att du smort mkt med svampkrämer = DÖDEN för slemhinnor. Jag kan nästan lova att krämerna har en del i skulden till dina problem. Svampkrämerna innehåller förutom antisvamp-grejer klådstillande medel, det är förmodligen därför du upplever att det hjälper. Har du svamp så kan en gynekolog enkelt kolla det genom mikroskop. Har du svamp ska du äta tabletter, inte smörja med krämer.
    Kan trösta iaf dig med att det inte låter som vestibulit, då är symtombilden oftast en helt annan. Däremot kan det utvecklas till sådana problem om du inte tar det försiktigt.

  • MyochErlend

    själv sliter jag med vulvodyni..någon annan som har det ??

  • MimmiMama

    det fanns tips i slutet av sidan på ställen där de har stor erfarenhet av behandling

Svar på tråden 3 år med underlivsproblem, har fått nog! hjälp!!