• ISLA

    Förrättstips?!?

    Få se nu om jag får lika många svar som mitt inlägg som jag skrev för 1 dygn sedan och fått 190 svar på .

    Skulle vilja ha massor med tips på någon riktig smarrig förrätt, kom igen tjejer(killar också för den delen )ös på med en massa bra recept nu,....please!
    Vi kommer att ha buffé till "varmrätt" med blandad kompott av t.ex kalkon, kyckling, rostbiff, pastasallad, potatisgratäng, pajjer m.m

  • Svar på tråden Förrättstips?!?
  • Tolin

    Har ingen aning om det här är gott, men det låter smarrigt och verkar enkelt att förbereda. Ramlade precis över det så då kan jag ju dela med mig:
    PARMARULLE MED KRABBA
    4 portioner
    Detta är en lättlagad bjudförrätt som passar lika bra före fisk som kött. Hittar du inte parmaskinka kan den ersättas med annan kallrökt skinka av god kvalitet.
    200 g crabsticks
    2 dl Lätt Crème Fraiche
    1-2 msk chilisås
    1 tsk fransk senap
    8 skivor parmaskinka
    salt, peppar

    Till servering:
    Blandad sallad smaksatt med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar

    Skär crabsticksen i mindre bitar. Blanda med crème fraiche och övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar. Kyl gärna blandningen en stund före servering. Lägg en klick fyllning på varje skiva parmaskinka och rulla ihop. Servera med sallad.

  • mli_b

    Gravad oxfilé med dijonsenapsås
    6-8port

    400g nötfilé
    1/2 dl salt
    1/2 dl socker
    1 msk grovt krossad svartpeppar
    1 msk krossad rosepeppar
    4 pressade vitlöksklyftor

    Putsa köttet. Blanda salt, socker, peppar och vitlök. Gnid in köttbiten med blandningen och lägg i en plastpåse som knyts till. Låt ligga kallt 2-3 dygn. Vänd påsen då och då under tiden.

    Tag köttet ur påsen och torka av det väl. Skär filén i tunna skivor.

    Gör sås, blanda 2 dl creme fraiche med 1-2 msk ljus fransk senap, smaka av med salt.

    Servera gärna med kokta morötter och sockerärtor.

  • ISLA

    Kom igen nu tjejer! Någon mer måste det väl finnas som har något förrättstips?

  • Hjortrongull

    Vi ska ha melonkulor med serranoskinka. Lätt och gott!

  • Jenjo

    Det här ska vi ha (alla tre uppdukat på varje fat).

    Lufttorkadskinka rullad fylld med pesto.
    Färskröktlaxrullad med färskost och örter.
    Liten canapé med grönsaksmix.
    (rulladerna lagda på en liten ruccolabädd + garnering.)

  • vintertid

    Gratinerad getost! Finns det nåt godare?

  • JNY

    LAXTÅRTA

    10-12 portioner Ingredienser:
    Botten:
    350 gram kavring
    75 gram smält margarin
    Fyllning:
    2 tsk gelatinpulver, som blandas med 2 msk vatten eller
    4 gelatinblad, som blandas med rikligt med vatten
    200 gram kallrökt lax, strimlad
    1 rödlök, skalad och finhackad
    1/2 dl dill, hackad
    250 gram Kesella
    3 dl gräddfil
    Garnering:
    Ägg, hårdkokta
    Räkor
    Gurka i skivor
    Regnbågsrom
    Gör så här:
    Finfördela kavringen i matberedare eller riv den. Blanda brödsmulorna och margarinet. Häll blandningen i en form med löstagbar kant, cirka 25 centimeter i diameter. Platta ut blandningen till en botten. Låt formen stå i kylen i cirka 15 minuter.
    Blanda gelatinpulvret med den angivna mängden vatten i en kopp, eller lägg bladen i rikligt med vatten. Låt svälla i 5 minuter. Krama ur bladen och lägg dem i en kopp. Ställ koppen med gelatinet i en kastrull med sjudande vatten tills det smält.
    Blanda lax, lök, dill, Kesella och gräddfil. Rör ner gelatinet i laxsmeten. Bred ut smeten på kavringsbottnen i formen. Låt stå i kylskåp tills fyllningen stelnat. Det tar några timmar.
    Tag bort formens kant och garnera tårtan med de hårdkokta äggen, räkorna, gurkskivorna och den röda rommen.

    Jag har dock inte testat denna själv än, men tyckte att den lät god

  • ruter dam

    Håller med vintertid, gratinerad getost!

    En tjock skiva chevre, gärna gratinerad på en skiva av något halvgrovt gott bröd, med honung ringlad över och serverad på en bädd av ruccolasallad och hackade valnötter. Mmmm... :)

    Ostskivan ska vara ganska tjock, minst en cm, gärna mer. Om man vill ha mindre ost är det bättre att dela skivan rakt över och ta mindre brödbitar.

  • Johanna = en lat kock

    uj det finns mängder!

    cevice fast på räkor istället för rå fisk

    örtmarinerad getost med brödpinne och lite sallad

    vattenmelonvinägrett med melonkulor/bitar och kallrökt/lufttorkad skinka

    kastanjesoppa med krispig skinka till

    kantarell/murkel/ostronskivlingssoppa

    lax och kräfttartar med lime och ingefärssås

    gräslöks/ramslöksmousse med parmaskinka

    schalottenlökspannacotta med sik/löj/laxrom alt marinerad tomatkött (inget skal och inget frögegga)

    hummer thermidor

    och en massa massa mer

  • Titrania

    ojojoj vad hungrig jag blev! ;)
    Bruschetta är grymt gott! Och lätt! Typ tomatsallad med basilika på vitlöksbaguette!

  • Titrania

    ujujuj...lever i utropstecknens värld idag. F'låt... :?

  • Tolin

    Johanna = en lat kock. Orkar du knåpa ihop ett recept till en tjej som inte är riktigt lika flink i köket som du?
    Lax och kräfttartar med lime och ingefärssås - låter helt sjukt gott.

  • Johanna = en lat kock

    Lax och kräfttartar med lime och ingefärssås
    8 portioner

    Tartar
    200 g rökt eller gravad lax
    150 g kräftor och/eller räkor
    salt och cayennepeppar

    Gör så här:
    hacka lax och kräftor ganska fint (gör tidigast 2 dagar innan och förvara riktigt kallt)
    smaka av med salt och peppar
    tryck ner tartaren i en liten sättring eller pepparkaksform på en tallrik

    Sås
    2 dl crème fraiche
    1 -2 msk lime
    ½-1½ msk riven ingefära
    salt och peppar

    Gör så här:
    blanda samman såsen
    smaka av med mer ingefära, lime, salt och peppar

    Servera med rostat eller stekt bröd och lite blandade gröna blad. Ringla såsen över salladen och tallriken

    om du inte förstår så är det bara att fråga

  • Tolin

    Jag förstår precis. Låter superenkelt och supergott! Tack!

Svar på tråden Förrättstips?!?