• Anna-Maja

    Fett i maten från "nyttiga saker"

    Jag är sedan ett par veckor med i viktklubben och tycker att det fungerar bra, men det är några allmänna saker som jag undrar över.

    Jag äter en hel del ägg, lax och avkoado som ju alla är ganska fettrika och när jag gör det så fylls näsan hela dagens fettintag på det och jag kan knappt äta något annat fett än detta. Vad tror ni: Är det ok att ligga lite högre på fettintaget dessa dagar (dvs 30-35 energiprocent) eller bör jag hålla mig till 20-25% som rekommendationen även då. Det är ju trots allt fett, även om det är ganska nyttigt fett.

    Nåja jag äter på som vanligt så länge.

  • Svar på tråden Fett i maten från "nyttiga saker"
  • inte min tur än

    hej!
    Viktklubben har något som heter fråga experterna om mat, o där fick en kille till svar att det egentligen inte spelar ngn roll vad du lägger kalorierna på, du kan tex äta mer fett,bara du håller dig inom den kalorigräns/dag du har fått uträknad.Däremot är det ju viktigt ur andra aspekter att Du får en bra fördelning mellan kolhydrater/protein/fett samt vitaminer och mineraler.
    Om du fråga experter om mat o under ett inlägg som heter Vad är viktigast - kalorier eller fettmängd?
    så ser du själv!

Svar på tråden Fett i maten från "nyttiga saker"