Vad servera till dubbelmarinerad oxfilé?
Köttet ska serveras kallt och då vill jag ha någon varm potatisrätt till?
Någon som kan lämna recept på något gott? Potatisterrin, potatiskaka, gratäng, sallad o dyligt?
Köttet ska serveras kallt och då vill jag ha någon varm potatisrätt till?
Någon som kan lämna recept på något gott? Potatisterrin, potatiskaka, gratäng, sallad o dyligt?
älskar ju potatiskaka:)
kollade på taestline.se och hittade detta, vet inte om just det här receptet är gott.
Tycker potatiskaka är lite roligare än gratäng.
www.tasteline.com/Recipe/showRecipe.asp
/äpplet
taestline.com ska det ju vara:)
/äpplet
tack äppellunden-det låter gott. Mina föräldrar är dock inte så förtjusta i getost. Kan man hoppa den?
fasktiskt ingen aning.. fast det borde ju gå om man ersätter den med liknande konsistens-ost?? eller är jag ute o cyklar?
Jag är inte heller förtjust i getost och den potatiskaka jag gillar är det getost i.
Prova på restaurang en sån innan, eller catera.
Känske nån kock/kallskänka eller matkunnig över lag som har nått tips??
Mums, blir hungrig bara jag tänker på den
/äpplet
Klyftpotatis? Potatisbakelse av ngt slag?
Pressad potatis är ju alltid gott=)))
Potaisbakelse! Det låter smarrigt..var hittar jag recept på sån?
Bakad potatis med vitlökssmör!!
Jättegott, fick jag på ett bröllop förra året. De fixade köttet själva o caterade bara bakpotatisarna.
bakpotatis är enkelt att fixa själv oxå
fixade bakpotatis till 90 pers i en vanlig ugn för några månader sen...
dvs jag körde in tre plåtar med potatisar inslagna i folie - så fick de gå tills de var mjuka - sen slängde jag ut dom på balkongen så de fick kallna (körde omgångar)
dagen efter så fick de gå i ugnen (ihopklämda och lite på varandra) i 2timmar ungefär på 120grader - så de var varma rakt igenom
sen la vi alla potatisar i en stor korg med fina handdukar i
kanske en varm fransk potatissallad? Alltså inte den kladdiga varianten.
Jag blev nyfiken på den dubbelmarinerade oxfilén. Hur gör du den? Det låter väldigt gott. Vi funderar oxå på att ha något kallt kött.
Jag skulle också gärna vilja veta hur du gör din oxfile, skall fixa trerätters till 80 pers i sommar utan storkök så kallt kött till huvudrätten vore ett bra alternativ. Tack!!
ska ha kallskuren marinerad älg o fläskfile till middagen o tänkte då ha fransk potatisgratäng till med sallad o bröd.
Den franska potgratängen är lite saftigare o mustigare än vanlig potgratäng o den är super god!!
Här kommer receptet!
Det är superenkelt även om det ser krångligt ut
Det enda man behöver tänka på att planera och göra vissa moment ett par dagar i förväg.
Dubbelmarinerad oxfilé
Buffé nr 12 2003, sid 22
Portioner: 6
1. Två dagar före festen. Blanda ingredienserna
till marinad 1. Lägg filén i dubbla plastpåsar.
Häll över marinaden. Knyt påsarna. Låt
stå i kylen över natten.
2. Dagen före festen. Sätt ugnen på 150°C.
Ta ut oxfilén och torka av den. Bryn filén hastigt
runt om i en het stekpanna.
3. Lägg över på en ugnsplåt. Stick in en stektermometer
i mitten av köttet. Ugnsstek tills innertemperaturen
är 55°C, ca 30 minuter. Linda
in filén i aluminiumfolie. Ställ in i kylen.
4. Blanda samman marinad 2.
5. Skär filén i cm-tunna skivor. Lägg dem i en
skål. Häll över marinaden, täck med plastfolie
och låt stå kallt till strax före servering.
6. Nyårsafton. Ta fram köttet innan gästerna
kommit. Lägg över oxfiléskivorna på ett vackert
fat. Skeda över marinaden.
800 g oxfilé (putsad)
1 msk smör + 1 msk olja till stekning
Marinad 1
2 msk sojasås
1 msk hoisinsås (asiatiska hyllan)
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
Marinad 2
1 dl vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
2 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
Nu ska jag gå emot strömmen... Vi åt dubbelmarinerad oxfilé på nyårsaftonen, och hade då valt potatisgratäng till - och jag tyckte INTE att det var helt lyckat! Det kändes lite konstigt med det kalla köttet till den varma potatisgratängen, så jag tror att jag hade föredragit någon typ av fräsch potatissallad (alltså inte något kraftigt majonnäsig variant, utan mer potatis med dressing).