• chiqitita

    Ersättning för Kesella?

    Är det någon som har ett tips på en produkt man kan ersätta Kesellan med i saffransbullarna??

  • Svar på tråden Ersättning för Kesella?
  • Blivande fru S-L

    Varför utesluter du inte kesellan el. liknande helt?...jag har aldrig använt nåt sånt i mina saffransbullar, och det funkar alldeles utmärkt!

  • Hannita

    du kan ersatta med cottage cheese (keso), det har jag gjort o0ch det brukar bli saftigt

  • EhjärtaK = sant

    Brukar inte de traditionella recepten vara med mjölk?

    Om det är fettet du är rädd för med kesellan så kan du ju använda lättkesella istället.
    Jag använder alltid kesella då det gör att bullarna håller sig saftiga mycket längre .

  • Hannita

    man kanske kan anvanda filmjolk istallet?

  • raskan

    Jag andvänder mandelmassa i stället å det blir såå gott.Kramiz millan

  • EhjärtaK = sant

    mandelmassa brukar jag också ha ibland, men inte i degen - utan som fyllning.

    raskan/millan:
    har du mandelmassan i degen?

  • raskan

    ja jag har mandelmassa i degen!!Smakar inte mandelmassa men jag kan garantera att bullarna inte blir torra!!!Kramiz millan

  • EhjärtaK = sant

    raskan:
    Okej, det låter spännande .

  • raskan

    mm hihi!! Jag river ner mandelmassan!!

  • Meddelande borttaget
Svar på tråden Ersättning för Kesella?