• sommaren -05

    "matjesilltårta"

    Jag vill göra en matjesilltårta eller vad det nu heter till imorgon. Ni vet en sån med en botten av kavring. Jag har sökt på nätet efter recept men inte hittat riktigt det jag söker. Kan ni hjälpa mig med ert bästa recept?

  • Svar på tråden "matjesilltårta"
  • ingis

    Gå in på icas hemsida ica.se och gå till recept. Den heter silltårta. Innehåller kavring, gräddfil, creamfresch ect.

    Lycka till
    ingis

    P.s jag brukar ej ha gelantinblad

  • Hjärtat

    Matjesilltårta 8 port

    4 dl crème fraiche
    rumstempererad
    200 gram matjessill konserv
    150 gram finskuren rödlök
    1 dl finskuren gräslök
    4 blad gelatin
    nymalen vitpeppar från kvarn
    Botten:
    5 skiva god kavring
    50 gram osaltat smält smör

    2. Kör kavringen i mixer och blanda med smält smör. Klä en form med plastfilm (plastfilmen ska sticka upp från kanterna så att tårtan kan lyftas ur) och släta ut smeten i den. Ställ i kyl.

    3. Finhacka gräslök och rödlök samt matjessill. Blanda crème fraiche, lök, sill och smaka av med nymalen vitpeppar och matjesspadet.

    4. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem över svag i en gryta. Det ska bli varmt men får inte brännas.

    5. Vänd sedan ner gelatinet i smeten och häll upp allt i formen. Kyl i minst 2-3 timmar, men helst över natten.

    6. Lyft upp tårtan med hjälp av plastfilmen.

    7. Skär upp tårtan och servera.

    Lycka till!

    /Hjärtat

Svar på tråden "matjesilltårta"