• Varja

    Gifta sig i folkdräkt

    Hej alla!
    En liten fråga från en färsking på området: Jag och min sambo kommer att förlova oss i sommar och ska gifta oss nästa sommar och våra planer so far rör sig kring att vi ska gifta oss i folkdräkt och ha lite lätt folkmusiktema på bröllopet. Kan ni kanske hjälpa mig med lite inspiration, hemsidor, seder, tips och idéer och annat? Det är en lös och luddig fråga jag vet, men jag uppskattar alla idéer ni kan tänkas ha!

  • Svar på tråden Gifta sig i folkdräkt
  • f.d. Svart brud

    På min sida finns det bilder på några som gift sig i folkdräkt.

    Du kan även kontakta Per (en av brudgummarna) för info. Han är dessutom teaterskräddare. per.ljungstedt@swipnet.se

    Lycka till.

  • Bruja

    Jag var på ett folkdräkt bröllop o Dalarna för 3 år sedan, i Orsa. Jag kan fråga dem hur gjorde de för inspiration och sånt och posta igen.

    Återkommer!

  • Varja

    Jag har alldeles precis registrerat mig här och kan inte rutinerna så bra. :-S

    f.d. Svart brud: Finns "Din sida" här någonstans så jag kan söka rätt på den via din signatur?

    Bruja: Tack! Det vore jättesnällt!

  • Varja

    Åhå! Nu blev det lite enklare!
    Tack så mycket! Jag ska genast surfa dit och kika lite.

  • Meddelande borttaget
  • Nymphéa

    Jag vill bara säga att jag tycker att det är en underbar idé at gifta sig i folkdräkt. Jag är en kvinna som älskar min hembygd och varje sak som gör att jag känner mig mer hemma här är underbar. Min mamma har en folkdräkt från den socken där jag och hon och mormor är ifrån.

    Tips! Kolla om det finns någon bröllopsvals eller marsch eller gånglåt från den ort som du eller din blivande är ifrån. En liten extra touch!

    Heja folkdräkten!

  • Varja
    Tack för uppmuntran! Jag är också lite patriotisk men då jag är en sedan åtta år utflyttad Värmlänning är jag ändå kluven! Jag kommer gifta mig i en norsk bunad (folkdräkt) från det område min släkt härstammar från på mormors sida, bröllopet kommer förmodligen vara i Umeå, och min sambo är från Skåne... så det kommer definitivt bli ett riktigt mischmasch med inslag av samtliga bitar!

    Jättebra idé att koppla musiken till oss! Man skulle kunna ha brudvalsen från ena landskapet och gå in till en gånglåt från det andra eller något!
  • elis

    Jag är säker på att jag svarade i den här tråden tidigare. måste fastnat i filtret...men de borde ju inse att jag inte gör reklam och så släppa igenom det.

    Jo. kontakta en hembygdförening och eller en folkdansförening någonstans (antingen där du bor, eller där din kille bor, eller där ni ska gifta er) och fråga om det finns någon där som kan hjälpa er med tips och idéer.

  • Varja

    Bra idé! Jag ska nog ta ett snack med folkmusikföreningen i vilket fall för att höra efter om någon kan tänka sig att stå för underhållningen.

Svar på tråden Gifta sig i folkdräkt