• trolla

    kinesiska lyckokakor

    Har hittat recept på kinesinska lyckokakor, sådana med en liten lapp i som det står ngt fint på. Sökte på "kinesiska lyckokakor" och fick upp en massa. I Kina har de kakorna spec på bröllop. De verkar till och med lätta att göra. Är det någon här som gjort sådana och vad skrev ni i så fall på lapparna?
    Trolla

  • Svar på tråden kinesiska lyckokakor
  • Alyssa

    Jo, jag har bakat lyckokakor en gång, men inte till mitt bröllop. De var enkla att göra, men man måste tänka på att inte göra för många åt gången för då hinner man inte vika dem. Jag hade skrivit olika ordspråk och visdomsord på lapparna. Men om du ska ha dem till bröllop kanske det kan passa med ordspråk och visdomsord som handlar om kärlek.

    Här är några bra länkar:
    w1.866.telia.com/~u86611610/
    www.ordboken.nu/category.asp&sCat=Aforismer%2C+ordspr%E5k+och+citat
    home.swipnet.se/~w-13953/aforisme.htm
    www.houseofquotes.com/category.cfm&cat=love
    citat.just.nu/

  • snartså

    Någon som vet om man kan beställa lyckokakor någonstans???

  • trolla

    Alyssa vet du hur länge dom håller sig?

  • Sessie

    Trolla: Kan du inte lägga ut receptet... tyckte det verkafde vara en kul idé.

    Hur långt i förväg kan man göra dem?

  • trolla

    Det var en lång och krånglig adress som inte ville stanna kvar här men sök på kinesiska lyckokakor på google eller någon annan sökmotor så kommer det upp en massa. Har ingen aning om hur länge de håller sig men jag vill oxå gärna veta det om någon som har gjort sådana kan berätta blir jag glaaaad.
    Funderade lite på att någon av barnen kunde dela ut dem efter middagen och på lapparna står det då i stället för lyckogrejer små uppdrag till gästerna, vad vet jag inte ännu men det var bara en fundering.....

    Kram, Trolla

  • Alyssa

    Här är receptet jag använde:

    ca 30 st

    3 äggvitor
    60 g florsocker
    45 g smält smör
    60 g vetemjöl

    1. förvärm ugnen till 180 grader
    Placera ett bakplåtspapper på en plåt. Rita 3 st 8 cm cirklar på pappret. Vänd på pappret (cirklarna ska synas igenom)

    2. Vispa äggvitorna tills de precis blir toppiga. Häll i florsockret och smöret och rör om tills det blir slätt. Häll i mjölet och blanda tills det blir slätt. Låt stå i 15 min. Använd en flatbladad kniv eller liknande (ev tårtspade) och bre ut 1,5 tsk smet på varje cirkel. Baka i ca 5 min eller tills de är lätt bruna runt kanterna.

    3. Jobba snabbt. Ta bort kakorna med hjälöp av stekspade(tårtspade). Lägg i ihopvikt meddelande.

    4. Vik på mitten, sedan på mitten igen över något trubbigt föremål, tex en skålkant. Vi använde ett galler som vi knödde ner kakorna över för att de skulle torka så utan att kunna vika upp sig.

    OBS! gör bara 2 el. 3 kakor itaget annars stelnar de för snabbt. (Vi var två som hjälptes åt så då hann man precis) Om de skulle stelna innan man hinner vika, stoppa in dem i ugnen och värm dem igen.

    I receptet står det att de kan bakas upp till 2 dagar i förväg och förvaras i en lufttät behållare. Fast jag vet att vi hade kakor kvar kanske en vecka eller mer. Och de var helt OK.

Svar på tråden kinesiska lyckokakor