• Jema

    Hallonsås

    Hej!
    Jag har tänkt att servera en efterrätt med några kulor vaniljglass, hallonsås, hela hallon + en kex.
    Nu undrar jag om någon vet hur man gör hallonsås eller om man kan köpa det i affären?

    Tack på förhand!
    Jema

  • Svar på tråden Hallonsås
  • blåbär

    Det enklaste sättet är att bara vispa tinade frysta hallon med lite socker och eventuellt en skvätt vodka kurant eller vodka citron. Det blir jättegott!

  • Johanna = en lat kock

    recept?
    ehhhh
    hallon
    socker (helst finkornigt) - funkar även med fruktsocker om man vill göra den ngt nyttigare (mkt lägre GI)

    mixa
    sila

    smaka av
    klart!

  • *Juniphé*

    frysta hallon - låt tina så dom blir blöta.
    lägg en finhålig sil över en skål (inget durkslag inte! Kärnorna ska inte komma igenom silens hål )
    Häll hallon i silen och börja mosa med en sked, mosa ett bra tag tills dess att den mesta vätskan finns i skålen. Hallonkärnor och fruktköttet slänger du (eller använder i bakning )
    Upprepa proceduren tills du har rätt mängd vätska.

    Såsen är än så länge ganska sur.
    Söta med florsocker, efter behag och smak.
    Detta gör såsen något tjockare (inte mycket) och slät och fin.

    Man kan även ha i lite sött vitt vin, men den är lika god utan tycker jag.

    Denna sås använder jag till min vita chokladpannacotta. MUMS!!! Men den går garanterat lika bra till annat.

Svar på tråden Hallonsås