• Malinovski

    Dubbelmarinerad Fläsk/Oxfilé?

    Hej,
    Vi ska laga maten till vårt bröllop själva och ska bland annat ha en marinerad fläskfilé. Jag såg ett recept på en dubbelmarinerad fläskfilé som lät så god. Man kokade filén i en kryddad buljong som den fick svalna i och sedan gjorde man en sås med olja/vinäger och kryddor. Tyvärr så kommer ju jag mitt nöt inte i ihåg vart jag har sett receptet!! Är det någon som har något liknande recept så skulle jag bli jättglad?

    /Malinovski

  • Svar på tråden Dubbelmarinerad Fläsk/Oxfilé?
  • delphi

    Jag har ett på dubbelmarinerad oxfilet om det var det du menade.

    Dubbelmarinerad oxfilé
    För 6 pers

    800 g oxfilé

    Marinad 1:
    2 msk sojasås
    1 msk hoisinsås
    1/2 tsk salt
    2 msk olja
    1 tsk socker

    Blanda och lägg oxfilén i dubbla plastpåsar 2 dagar före festen. Låt stå i
    kylen över natten.

    Marinad 2:
    1 dl vitvinsvinäger
    1/2 dl vatten
    2 dl olivolja
    1 tsk salt
    1 tsk socker
    1/2 tsk grovmalen svartpeppar
    1-2 finhackade vitlöksklyftor
    1 kruka finhackad persilja
    1/2 dl kapris

    Dagen före festen: Sätt ugnen på 150'. Ta ut oxfilén och torka av den. Bryn
    filen hastigt runt om. Ugnstek tills innertemperaturen är 55', ca 30 min.
    Linda in den i aluminiumfolie och ställ in i kylen. Blanda samman marinad 2.
    Skär filén i cm-tunna skivor. Lägg dem i en skål och häll över marinaden.
    Täck med plastfolie och låt stå kallt. Tag fram innan servering, lägg upp
    och skeda över marinaden. Klart

    Lycka till! :)

    ps var nog med att täcka med plastfolie så blir den mör och fin. Om du vill går det okså att ersätta lite av oljan med vatten.

  • Malinovski

    Delphi!!

    Tack så mycket för svaret! Det låter jättegott och vad bra att man kan göra det lite i omgångar, tidsmässigt menar jag. Det ska jag prova!

    /Malinovki

Svar på tråden Dubbelmarinerad Fläsk/Oxfilé?