• wienerwaltz

    Hur dukar man till buffén?

    Vi ska ha buffé och till det ska det finnas vitt vin, rött vin, öl, och vatten att välja på i dryckesväg.

    Brukar man ställa tallrikarna på buffébordet intill maten?
    Hur gör man med glasen då? Vi har bestämt oss för att drycken också ska finnas intill buffébordet.
    Hur många olika glas ska man ha?

    Förrätten kommer att stå framdukad.

  • Svar på tråden Hur dukar man till buffén?
  • Tolin

    Vi kommer att ha både tallrikar, vinglas och vattenglas på bordet. Skulle tro att vi kommer att ställa ut några flaskor på borden men ha påfyllningsflaskor på buffén som man kan hämta när en flaska är slut. För de som vill ha öl, kommer vi att sätta fram ölglas på buffén. Blir finast att duka med likadana glas till alla så får man byta ut om man vill ha något annat än vin att dricka.

  • Kräftan

    Glas & tallrikar får stå på buffébordet. Bestick & servetter ligger på bordet.

  • snuzan

    Vi ska ha allt dukat på bordet... men vi kommer inte att ha ngn förätt....

  • wienerwaltz

    Kräftan och Snuzan.
    Hur många olika glas har ni då?
    Rödvinsglas, vitvinsglas, ölglas, vattenglas, snapsglas??

  • Johanna = en lat kock

    kan rekommendera att ni kör med en typ av glas till alla - ett rödvinsglas - det kan man dricka både vin och öl i plus ett vattenglas

    det räcker mer än väl skulel det vara så att ni bjuder på snaps så behövs ju ett sånt glas oxå men minska ner antalet glas till ett minimum

  • wienerwaltz

    Åh, det låter skönt att slippa hålla på glasetiketten.

    Då skulle vi kunna duka ut Vinglas, vattenglas och snapsglas på borden tillsammans med servett och bestick.

    I vilken ording ska glasen stå då??

  • Johanna = en lat kock

    var på finkrog för några veckor sen och de har helt slutat med olika glas...

    hörde av en kompis som var på en annan krog i helgen att det var likadant "så gör man inte längre" hade de svarat när hon frågade....

    ang dukningen
    egentligen får man aldrig duka fram mer än tre glas på bordet om man ska gå efter alla konstens regler...

    det glas man använder sist ska stå i precis vid mitten av tallriken sen står de andra i ordning så att man börjar från höger...
    jag gillar att ställa glasen i en trekant med vattenglaset lite bakom så man lätt når det utan att välta de andra glasen...

    tänk den en trekant - vinglaset vid mitten av tallriken, snapsglaset till höger ngt ner mot kniven och vattenglaset som spesten av triangeln mitt emellan men bakom de andra två

    (frölåt att det blev så luddigt)

  • Kräftan

    Vi har hyrt vinglas, de får duga till allt!

  • wienerwaltz

    Tack Johanna, du är en pärla på sånt här!

Svar på tråden Hur dukar man till buffén?