Silltårta ok till förrätt??
Jag var helt inne på att servera en god silltårta till förrätt (går bra att förbereda, är otäckt gott, perfekt till snaps, lite somrigt). Följdrätter blir nog hjortfilé m murkelsås o rotfrukter, liten osttallrik och jordgubbsparfait m chokladtryffelhjärta och ngn marinerad frukt. Allt går bra att förbereda så att kokerskan under dagen bara kan lägga sista handen vid sakerna och koncentrera sig på snygga uppläggningar osv. Nu tycker både mamma och svärmor att silltårta är äckligt (mamma) respektive riskabelt (svärmor). Svärmor är orolig för att alla inte ska tycka om det. Jag vill absolut ha en rätt man kan dricka snaps till. Har ni förståndiga några förslag? Jag är fortfarande inne på silltårtan men har inte riktigt bestämt om det ska vara portionssmå rundlar eller stor tårta som skärs i bitar innan uppläggningen på tallrik. Den stora tårtan kanske blir trasig i kanterna och då bli inte uppläggningen så snygg förstås...