• Tor 14 okt 2021 21:16
  36772 visningar
  0 svar
  0
  36772

  Funktioner vid användning av slipmaskiner

  Bearbetning av träytor används både inom industrin och i vardagen. Träslipmaskinen används för att minska grovheten och ge arbetsstyckena perfekt mjukhet. I en hemmiljö kan du använda en vanlig kvarn med slipfäste för detta, men i industrisfären kan du inte klara dig utan specialutrustning. Kolla även inKontakthjul.


  Applikationsfunktioner

  Slipmaskinen är en helt universell enhet, som används för olika typer av träbearbetning. Oftast används enhetens funktionalitet för:


  grov och exakt ytbehandling;  bearbetning av hörn och spår;  polering och skärning av träprodukter;  demontering av gamla material från ytan;  att ta bort gamla beläggningar och slipmedel.  Typer av maskiner

  Marknaden för träbearbetningsutrustning erbjuder ett brett utbud av enheter, till exempel en kvarn att välja mellan. Dessutom är denna nisch känd för sin variation och inkluderar sådana typer av maskiner som:


  bandslipning;  skivformad;  trumslipning;  vibrerande;  borstslipning;  hörn;  kombinerad.  Med bandslipningssystem kan du bearbeta stora ytor, utföra grovslipning på trä. För att ge arbetsstycket en rund form är det lämpligt att använda skivslipmaskiner. Exakt och noggrann bearbetning kräver användning av orbitalslipmaskiner (vibrerande maskiner), som kännetecknas av en låg rotationsamplitud. För bearbetning av långsträckta arbetsstycken rekommenderas att använda en speciell trumkvarn. Kolla ävensliphjul.


  Viktigaste egenskaperna

  När du väljer en träslipningsmaskin, bör du ta hänsyn till enhetens funktioner och dess huvudsakliga egenskaper. Först och främst bör du vara uppmärksam på följande parametrar:


  kraft;  området för den behandlade ytan;  antal varv per minut;  mått.  Hushållsslipmaskiner har vanligtvis en effekt på upp till 500-600 W med ett bearbetningsområde inom arbetsytan, och industriella kalibreringsenheter kan använda upp till 4-5,5 kW och arbeta över stora verkstadsytor. Den genomsnittliga rotationsamplituden är 1400 rpm, det totala tillåtna intervallet är 300-2000 rpm.


  Med tanke på att det här verktyget inte kan kallas billigt, måste du vara mycket försiktig när du väljer och köper det.

Svar på tråden Funktioner vid användning av slipmaskiner
Logga in
Bli medlem