• Ons 9 jan 2019 13:35
  2841 visningar
  1 svar
  1
  2841

  Bröllop på spa - måste vi bjuda på övernattning?

  Hej!


  Vi planerar ett bröllop på en fin spa anläggning av två anledningar. Dels för att vi inte har någon bra restaurang/lokal att vara i på hemorten och dels också för att halva gästlistan kommer från en annan del av Sverige. 


  Vi vill ha ett "nära och kära" bröllop med borgerlig vigsel, middag och fest men inte något överdådigt med underhållning, vi vill bara umgås med familjen och ha det mysigt helt enkelt. 


  Frågan är då kostnad för övernattningen, måste vi stå för den? Vi hade tänkt bjuda på mat och all dryck till maten, men att bjuda på även övernattningen blir lite väl mycket för oss. Är det snålt av oss att be dem betala sina rum själva? Vi tänkte i så fall också säga att vi inte väntar oss någon present utan vi ser det som en present till oss att vi alla får vara tillsammans. 

 • Svar på tråden Bröllop på spa - måste vi bjuda på övernattning?
 • Tor 17 jan 2019 21:27
  #1

  Hur dyrt är det? Om någon gäst inte har råd, finns det något billigare boendealternativ i skaplig närhet, t.ex. ett vandrarhem eller bed&breakfast?


  Vilken årstid ska ni gifta er? Finns det någon camping i närheten där man kan ta med husvagn/hyra enkel stuga?


  En vän till min man valde att gifta sig i en helt annan del av Sverige än där alla hans vänner och släktingar bor, då han blivande fru var därifrån. De bjöd inte på varken resa eller boende, men tipsade om några hotell i olika prisklasser i inbjudan + bjöd in i väldigt god tid så gästerna hade en chans att planera. Men visst var hans kompis- och släktsida betydligt tunnare än hennes, många har småbarn, m.m. och kan inte resa 50-60 mil för ett bröllop, varken praktiskt eller ekonomiskt. Dessutom låg det efter "vanliga" semestern och folk hade inte möjlighet att ta fler semesterdagar. 

Svar på tråden Bröllop på spa - måste vi bjuda på övernattning?
Logga in
Bli medlem