• Mån 27 aug 2018 21:32
  49359 visningar
  1 svar
  1
  49359

  HUR FUNKAR DET? Kasta ris efter vigseln, hjälp!

  Hej! Jag har en fråga som gör mig galen, alla verkar veta hur det går till utom jag som aldrig vart på en svensk vigsel; när vigseln är över går brudparet ut ur kyrkan och folk kanske klappar, sen ser man oftast i videos att folk står utanför och kastar rosblad/ris o.s.v., men jag får det inte att fungera i huvudet. Går folk ut innan brudparet för att stå där ute och vänta på brudparet, eller går brudparet ut ur just "kyrkan" men inte själva byggnaden och gömmer sig medan alla andra går ut och väntar? Jag förstår inte, hjälp tack!

 • Svar på tråden HUR FUNKAR DET? Kasta ris efter vigseln, hjälp!
 • Tis 28 aug 2018 18:41
  #1

  Jag har heller aldrig varit på en äkta svensk kyrkvigsel utan endast borgliga.

  Men som jag har förstått det, i de flesta fall jag läst om och som även vi tänkt göra, smiter brudparet undan på vägen ut ur kyrkan. Vissa väljer att springa runt och in igen via en annan ingång, en del tar några steg upp för trappen mot orgelrummet och ibland har jag förstått att det finns som en brudkammare att "gömma" sig i.

  För vår del är det främst för att det känns roligt att komma ut sist och stå på översta trappsteget inför vår första kyss som gifta och alla foton Solig  Även för att det inte ska bli totalt stopp och alla blir fast i vapenhuset. För övrigt har jag läst att traditionellt i Sverige så står brudparet  kvar i vapenhuset medan gästerna går förbi och gratulerar. Men då blir det som vi inte vill, STOPP och vissa kommer säkert få vänta en halvtimme innan de kommer fram haha Tungan ute

Svar på tråden HUR FUNKAR DET? Kasta ris efter vigseln, hjälp!
Logga in
Bli medlem