• grönabladet

  Inte bjuda in partners?

  Hej alla. Jag vet att det finns otroligt mycket trådar om detta men drar upp det igen, ändå.

  Jag och min sambo har funderat på ett mindre "överraskningsbröllop" där vi bjuder in våra närmaste till en mysig, men liten, restaurang, för att sedan ha bröllopet vid vattnet. 

  Det stora problemet är att lokalen är väldigt liten, vi rymmer enbart 60 personer (med oss) och då är det nästan överfullt. Vi har båda ganska stora familjer och har valt att inte bjuda hela släkterna utan enbart de närmaste. Är i ett dilemma nu där jag inte vill bjuda med de respektive till vissa av mina vänner, för att kunna bjuda in fler. Känns så himla dumt att strunta i en vän för att någon annan ska ha med sin respektive man inte känner. Är det OK att helt enkelt göra en riktad inbjudan? Min tanke är att kanske inte bjuda paren alls i värsta fall, även om jag egentligen skulle vilja ha med mina väninnor på festen men inte deras respektive (som jag inte känner) just på grund av utrymmesbrist. Och nej, lokalen är inte förhandlingsbar :) 

 • Svar på tråden Inte bjuda in partners?
 • JannisochEmma

  Ja, det kan ni göra tycker jag. Men låt det framgå tydligt i inbjudan. Skriv deras namn, typ "vi har glädjen att bjuda in dig LISA ANDERSSON till vigseln mellan".... typ.
  Skulle de fråga så säg som det är, pga platsbrist, eller att ni bara vill ha med e som verkligen står er närmast. Det är ju ert bröllop, och ni gör som ni vill.

Svar på tråden Inte bjuda in partners?