• Tis 26 jun 2018 09:09
  8199 visningar
  3 svar
  3
  8199

  Lån? I do..?!

  Hej!

  Har nu varit förlovad med min man i drygt ett år och enligt "reglerna" bör man väl typ ha gift sig vid detta laget.. Vi försöker sätta av så mycket vi kan varje månad men går lite segt då det alltid kommer upp några oväntade utgifter. 

  Vi vill gärna gifta oss nästa sommar men vet inte riktigt om vi kommer ha råd. Det är den bästa dagen i vårt liv och såklart vill vi ju att alla våra nära och kära ska vara med, så vi kommer bli runt 100 pers. Vi har insett att vi kommer göra det mesta själva (som mat, decorationer, etc) men tänker nu kanske ta ett lån för att dagen ska bli perfekt..

  Har kollat runt lite och stött på att man kan låna utan UC kontroll? (länkar till en sida där det står lite om det) Men är det det någon som har någon erfarenhet av det? Eller ska man hellre gå till banken och bara teckna ett vanligt lån, kanske är säkrare?

  Tacksam för hjälp!

 • Svar på tråden Lån? I do..?!
 • Tis 26 jun 2018 16:22
  #1

  Bättre ochblåna via banken eller via ngt annat bolag med lägre ränta. De som erbjuder utan uc har oftast skyhöga räntor.

  Vi låna via santander bank

 • Tis 26 jun 2018 17:59
  #2

  Bättre ett lån via banken, men helst inget lån alls om det går. Vänta istället med att gifta er tills ni har råd, även om det känns trist. Men mycket tråkigare att ha en stor skuld sen i flera år. 
  Kanske finns utgifter ni har nu som ni kan dra in på, sälja av saker ni inte använder och lägga pengarna på det viktigaste i bröllopet. Köpa klänning och övriga kläder då det finns utförsäljningar. Kanske dra ner på gästantalet, hitta billigare lokal eller gifta sig under lågsäsongen kan spara mycket pengar.
  Hoppas ni hittar ett sätt som passar er.

 • Tor 5 jul 2018 16:48
  #3

  Alltså ett lån utan uc skulle inte jag titta på ( länkade även jag till en sida som har bra information gällande det) Jag hade nog tittat på ett privatlån eller kasnke till och med ett räntefritt lån? Beror ju lite på hur mycket pengar du behöver låna. :) 

Svar på tråden Lån? I do..?!
Logga in
Bli medlem