• Äldre 2 nov 22:41
  21186 visningar
  2 svar
  2
  21186

  Bytt p-piller mitt i kartan

  Jag har blivit jättenojjig då jag har käkat ett ppiller i två år, men gick till barnmorskan för ca 2-3 veckor sedan för att byta. Hon sa att jag skulle byta efter 15 pillret på den kartan jag redan hade påbörjat och sen byta till den nya kartan av det nya pillret.

  Dock så vet jag ju inte nu NÄR jag kommer få min mens och dessutom är jag rädd att jag inte har varit skyddad under tiden jag bytte. Jag har haft oskyddat sex flera gånger med min pojkvän efter att jag bytte för barnmorskan sa att jag kunde fortsätta som vanligt men jag har bara blivit så rädd att der inte alls är så och att jag inte har varit skyddad alls... Någon som har något lugnande att säga eller vad jag ska göra :(

 • Svar på tråden Bytt p-piller mitt i kartan
 • Äldre 12 dec 10:12
  #1

  1. Du är skyddad under tiden. Alla p-piller innehåller hormoner som gör att du inte får ägglossning. Så länge det inte är några skarvar är det inget problem.
  2. Du får mens när du är klar med den andra kartan. Som vanligt, så får du alltså mens när du inte äter några piller/äter placebopiller.

 • Sön 8 okt 2017 19:51
  #2

  Lenblo förklarar det bra. Du kan styra din mens genom att fortsätta på en ny tablettkarta istället för att göra ett uppehåll. Här finner du mer information om detta. 

Svar på tråden Bytt p-piller mitt i kartan
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.