• Äldre 12 Jun 17:59
    4658 visningar
    5 svar
    +1
    5
    4658

    Bra engångskameror?

    Hej,

    Jag skulle vilja ha tips på bra engångskameror.

    Tycker att det skulle vara kul att ha på bröllopet, men vill gärna att det inte blir för gryniga eller suddiga bilder. Någon som vet om några engångskameror som ger bra bilder?

    Tack för hjälpen!

  • Svar på tråden Bra engångskameror?
  • Äldre 12 Jun 23:01
    #1
    Bubble skrev 2016-06-12 17:59:17 följande:

    Hej,

    Jag skulle vilja ha tips på bra engångskameror.

    Tycker att det skulle vara kul [url=casinomotfaktura.se/]faktura[/url] att ha på bröllopet, men vill gärna att det inte blir för gryniga eller suddiga bilder. Någon som vet om några engångskameror som ger bra bilder?

    Tack för hjälpen!


    Tyvärr har jag inget tips men vill gärna också ha bra tips om någon har några! :) 
  • Äldre 13 Jun 13:37
    #2

    Har tyvärr inga bra tips på engångskameror, men ni kanske har möjlighet att låna ihop ett gäng digitalkameror? Vi hade en digitalkamera på varje bord och det uppskattades och även om hälften av bilderna blev suddiga så hade vi många att välja bland då man kan ta nästan så många bilder man vill :)

  • Ankan
    Äldre 14 Jun 08:09
    #3

    En kompis till mig ville ha engångskameror på sitt bröllop men ångrade sig när hon såg hur dyrt det är att framkalla bilderna (framför allt med tanken på att många av bilderna säkert blir suddiga). Satsa hellre på digitalkameror (låna av vänner osv) då har du i alla fall ingen stor kostnad sen.

  • Äldre 14 Jun 20:15
    #4

    Jag är en analognörd och jag kommer nog också att använda engångskameror under mitt bröllop.

    Jag skulle rekommendera den här. Den har en svartvit film som är förhållandevis billig att framkalla men ändå har en trevlig film-känsla se här goo.gl/AF88QN jag använder den här filmen en hel del till vardags och eftersom den har en ISO på 400 klarar den det mesta.  
    www.bhphotovideo.com/c/product/906261-REG/ilford_1174186_xp_2_super_flash_single_use.html

    Vill du ha riktig svartvit film som är ganska grynig så är Ilford HP5+ lite av en kultfavorit som fortfarande är väldigt populär. Nackdelen är att den är dyrare att framkalla än XP2. Men vill du verkligen ha film-känslan så är HP5+ det självklara valet. Se här goo.gl/ax46wd
    Finns också att köpa från bhp www.bhphotovideo.com/c/product/906263-REG/ilford_1174168_hp_5_plus_single_use.html

    Jag ska kolla om jag kan hitta någon Svensk eller Eurpoeisk shop som säljer dessa. Återkommer...

  • Äldre 14 Jun 20:30
    #5

    Om du är ute efter kameror med billig färgfilm så finns det att köpa på Brunos bildverkstad (Stockholm och webshop): www.brunosbildverkstad.se/advanced_search_result.php%C3%A5ngs

    Här är samma kameror som jag länkade till i mitt tidigare inlägg fast från en tysk hemsida som jag ibland brukar köpa film från. 

    XP2
    www.macodirect.de/en/cameras-und-accessoires/cameras/single-use-cameras/5176/ilford-single-use-camera-xp2-35mm-27-exposures

    HP5+
    www.macodirect.de/en/cameras-und-accessoires/cameras/single-use-cameras/5174/ilford-single-use-camera-hp5-plus-35mm-27-exposures

    Jag hoppas att du tyckte att detta var till någon hjälp. Ett annat tips kan vara att försöka hitta gamla point a shoot kameror på loppisar, de går ofta att köpa för runt 10-20 kronor. En rulle med film var någorlunda kvalitet kostar runt 70 kronor och då får mycket mer att välja på. Det är nog så jag tänker göra själv.. 

    De flesta tar nog kort med sina telefoner så du kan ju starta en dropbox eller liknande där alla kan ladda upp sina bilder och sen kanske dela ut ett par analoga kameror till några få som du vet tar bra bilder och som förstår hur man måste tänka med film. Då kan du säkert få ut rullar med väldigt många bra bilder. 

Svar på tråden Bra engångskameror?