• Äldre 29 jan 09:30
  2153 visningar
  6 svar
  6
  2153

  Kort smekmånad - var ska man åka?

  Hej!

  Vi kommer troligtvis bara kunna åka på en kort smekmånad, det blir nog bara en vecka eller max två. Vi vill inte spendera för mycket tid på själva resandet och vi vill ha det varmt. Bada, sola och lite shopping. Kanske något historisk äventyr kan vara trevligt. Alla tips på resmål välkomnas!

  Tack på förhand!

 • Svar på tråden Kort smekmånad - var ska man åka?
 • Ankan
  Äldre 29 jan 10:28
  #1

  Rekommenderar allmänt medelhavet, t ex italien, grekland eller kroatien. Där har du massa historik kvar, men även fina stränder, varm väder och god mat.
  Vad vill ni annars ha? Lyxhotell, semesterlägenhet eller bed & breakfast, hela tiden på en ort eller åka runt?
  Vänner till mig var 10 dagar på Sicilien i ett mysigt litet familjhotell och hade hyrbil så de kunde utforska ön. Andra vänner åkte med bil genom Toskana och stannade på bed & breakfast, vingårdar och andra fina ställen.

 • Äldre 29 jan 16:31
  #2

  Vi har valt att åka till Kroatien och vi har tagit ett hotell med all inclusive på ön Brac.
  När ska ni åka?

 • Äldre 29 jan 17:37
  #3

  Vi vill nog hålla oss till ett ställe. Vi är inte direkt några festprissar och vill inte vara på något ställe med en massa barer och 20-åringar som festar. Vi vill heller inte vara omringade av massa barnfamiljer.

  Lyxhotell är inte nödvändigt, men vi vill nog ha 3 ?????? eller mer.

  Vi kommer åka i augusti.

  Tack för era svar!

 • Äldre 29 jan 17:38
  #4

  *3 stjärnor eller mer

 • Äldre 1 feb 13:23
  #5

  Kan verkligen rekommendera flera orter på Makarska Rivieran i Kroatien, ligger mellan Split och Dubrovnik. Vi ska tillbringa veckan efter vårt bröllop på Hotell Marco Polo i byn Gradac, ett litet hotell som verkar genuint och mysigt, och som flera år i rad utsetts till ett av Vings 10 bästa hotell av gästerna. För två somrar sedan var vi i Brela, några mil norrut längs kusten. Bokar ni ett lite finare hotell än det vi hade är det säkert inga barnfamiljer. Generellt upplever jag det som sällsynt med festande ungdomsgäng på dessa badorter, säkert fler i/nära de större orterna Split, Makarska mfl.

  Lycka till med letandet! Kroatien är verkligen en pärla!

 • Äldre 2 feb 18:29
  #6

  Rekommenderar Kreta eller Rhodos. Mycket historia och många härliga stränder. Trevligt folk och god mat.

Svar på tråden Kort smekmånad - var ska man åka?
Logga in
Bli medlem