• Äldre 3 jul 23:54
  3187 visningar
  7 svar
  7
  3187

  Tips på bröllopsresa

  Söker tips på resor inom rimlig prisklass till nästa sommar. Drömmen är Bahamas/Hawaii/Maldiverna det utanför vår prisklass tyvärr.

  Är inte sugen på charter eller ligga vid en polen då inga av oss är soldyrkare utan vi vill snorkla/dyka, äta oss mäta på skaldjur och dricka paraplydrinkar I 1v tid.

 • Svar på tråden Tips på bröllopsresa
 • Äldre 4 jul 15:23
  #1

  Hur mycket vill/kan ni lägga ut på en resan?


  Vi var till Maldiverna januari 2014. Bokade genom en resebyrå. Men jag vet att man kan komma väldigt "billigt" undan om man lägger ner tiden själv och plockar ihop sin egen resa. 
  Läste trådar om vissa som gett runt 30 000:- för sin vistelse där. Vi betalade runt 50 000:- för vår resa. 
  Vad som är dyrt och inte är ju väldigt relativt. 

  Ett annat tips är att begära offerter från olika resebyråer och sedan "spela ut" dem lite mot varandra. Då kan man ofta få ner priserna lite och få en bra lösning som
  ändå är lite "skräddarsydd" för er och era behov. 

  Nu är jag lite dåligt på klassikerna. Men Santorini är ett ställe vi vill åka till. Grekland är kanske inte är bästa alternativet i dagsläget (?) men kanske ett tips. Kroatien, Makarska rivieran ser också väldigt trevligt ut. 

  Men som sagt, det är lite lättare att komma med tips om man visste på ett ungefär vad ni kan tänkas betala för en resa :)

 • Äldre 4 jul 16:26
  #2

  Vi har väl tänkt runt 20lax och 1v på ett ungefär. Har inte bestämt datum ännu då vi behöver sparar ihop till resan först.

 • Äldre 5 jul 11:34
  #3

  Ja det blir kanske svårt att ta sig till Maldiverna för runt 20 000:-


  Men våra grannar åkte till Malta på sin bröllopsresa. De var riktigt nöjda och pratar alltid varmt om landet. 
  Efter några snabba knapptryck så fick jag även upp den här infon:


  maltaresor.se/upplev-malta/aktiviteter-paa-malta/dykning-och-snorkling-paa-malta/

  Kikade lite kvickt och sporadiskt på vad flygresan ligger på via Momondo.se och runt 4000:- för två vuxna i början av juni 2016. Gissar att det inte varierar så mycket. 


  Så Malta kanske vore ett alternativ? 

  Annars kanske Korsika kan var något? 


  www.reseguiden.se/reseguider/korsika-en-vild-skonhet-5444 


  "Inne i Calvibukten ligger en fin sandstrand, men vill du slippa sanden kan du bada från klipporna. Om du gillar att dyka och snorkla så är Calvi perfekt. Bara 4 km söder om orten ligger Korsikas vackraste dykparadis ? Revellatahalvön." -Texten är från länken ovan.

 • Äldre 16 dec 00:55
  #4

  Min partner och jag bokade för 4900 till Maldiverna för två månader sen. Har inte rest än. Sen hittade vi ett strandhotell för 900 natten (egentligen ville vi ha hus på stytlor men dom kostade alla jättemycket).

  Vi hittade priset här men det kanske inte finns kvar: www.bokasnarast.se/2015/flyg-till-maldiverna-for-4655-kr/

 • Äldre 16 dec 07:28
  #5

  Jag hittade resor på en vecka till Zanzibar med boende och jag tror mat ingick också för fr 23000 på vingshemsida häromdagen när jag sökte runt lite inför vår bröllopsresa. Jag sökte nog på att åka i april men det kanske inte varierar jättemycket :)

 • Aniara­4
  Äldre 18 dec 14:38
  #6
  Emsie skrev 2015-12-16 07:28:40 följande:

  Jag hittade resor på en vecka till Zanzibar med boende och jag tror mat ingick också för fr 23000 på vingshemsida häromdagen när jag sökte runt lite inför vår bröllopsresa. Jag sökte nog på att åka i april men det kanske inte varierar jättemycket :)


  Jag vet inte hur det är med Zanzibar, men Maldiverna varierar mycket i pris beroende på säsong. Jan-feb är det soligast och dyrast, juni-juli billigast men ganska mycket regn. Vi åkte i november, det var inte så förfärligt dyrt (vi plockade ihop resan själva, letade flyg via Skyscanner och bokade direkt med hotellet), och vädret var ok. Då betalade vi knappt 40 000:- för två veckor (sen tillkom det en del, men det var flyg och all inclusive), men det var några år sen.
 • Äldre 18 dec 16:46
  #7

  Vi kommer att åka till Sardinien. Det kan verkligen rekommenderas med turkost vatten, underbar värme och god mat. Vi betalar en dryg tusenlapp natten för hotellet men vi vill ha det lite finare men man kan hitta betydligt billigare. Det är ju billigare att flyga dit än till t.ex. Maldiverna. Vi tänker att vi kan åka dit när vi inte har ett bröllop att spara till också. Det fullkomligt äter ju pengar att ordna ett bröllop. Glad Men roligt är det!

Svar på tråden Tips på bröllopsresa
Logga in
Bli medlem