• Maldiverna i juni/juli?

  Lör 27 jun 2015 12:01 Läst 4720 gånger Totalt 2 svar
  Lör 27 jun 2015 12:01

  Är det någon som de senaste två-tre åren har varit på Maldiverna under sommarmånaderna? Vi tittar på resor dit då det är lite av ett drömresmål för oss men är osäkra på vädret. Regnar det mycket? 

  Att åka under vinterperioden är inget alternativ då priserna verkar vara nästan de dubbla då. 

  Vi tänkte vara där under två veckor. 

 • Aniara­4
  Visa endast
  Lör 27 jun 2015 12:47 #1

  Det finns ju en anledning till att det är mycket billigare i juni-juli, och det är just att vädret oftast inte är nåt vidare. Vi var där i november när det ska vara hyfsat bra, och det var det också men visst regnade det en hel del även då. Och när det regnar finns det ju inte jättemycket att göra mer än att typ dricka drinkar och gå på spa, vilket man kan göra i stort sett var som helst i världen.

  Sen skulle jag vara lite tveksam till att åka dit nu pga osympatisk militärdiktatur. Vi var där precis före militärkuppen, när det var en demokrati om än ny och skakig sådan. För mig känns det inte så bra att semestra i diktaturer, men det är ju olika hur mycket man bryr sig. Just på Maldiverna är det ju ganska liten risk att ev politisk oro drabbar semesterresorterna eftersom de är lite av en egen värld.

 • Lör 27 jun 2015 20:52 #2

  Hej!

  Vi har bokat vår bröllopsresa dit, åker i slutet av augusti och sover där 10 nätter.
  Vi tänkte över detta med regnperiod, men efter att ha läst på är det fortfarande väldigt varmt där, i snitt regn mer åt hälften av dagarna och när det regnar är det över på någon/några timmar.

  Den ena av oss tål ordentligt med värme och sol, medan den andra av oss mest gillar värme och skugga. (vi åker dit mycket för miljön, dykning och snorkling!) Så det passade oss nästan bättre nu i sensommar än när det inte är regnperiod! Flört
  Dessutom vill vi också göra saker som att läsa bok, pussas och spela spel... Så det kan man ju passa på att göra när det ändå regnar!

  Så tänkte vi! Glad

  www.apollo.se/resor/asien/maldiverna/vader

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll