• Låter detta som ett ok bröllop?

  Mån 22 jun 2015 01:01 Läst 2139 gånger Totalt 3 svar
  Mån 22 jun 2015 01:01

  Jag och min sambo sedan 10 år har äntligen bestämt oss för att gifta oss.

  Men. Vi har inte så mkt tid och pengar att använda då vi är mitt i husrenovering och vi vill gärna gifta oss innan den här sommaren är helt över. Tänker oss slutet på augusti vilket ger oss ca 9-10 veckor att planera.

  Så här är våra tankar, och jag vet att vi själv bestämmer då det är våran egen dag, men vill bara ha lite åsikter.

  Vi är egentligen inga sånna där som vill ha massa uppmärksamhet och uppståndelse utan mera avslappnat. Vi vill fokusera på oss och inte lägga en massa stress och jobbigheter på detta. Vi vill vara bekväma.

  Kyrkbröllop med 4 tärnor och 4 marskalkar(?) våra syskon med respektive. Dom enda vi någonsin kan tänka oss då dom står oss nära. Är det för många?

  Dom får stå för kläder själva, behöver inte vara något jätte speciellt. Enda kravet är att dom matchar någorlunda i färg och så.

  Vill att dom tågar in först i par och sedan vi efter. Vi står för blommor.

  2 näbbar, våra döttrar som den äldsta för bära ringarna? Dom kanske får gå allra först in i kyrkan?

  Vi har en gästlista på ca 65 personer. Mostrar/morbröder. Fastrar/farbröder. Och ca 10 st vänner. + så klart våra föräldrar.

  Bokad fotograf.

  Efteråt då. Det vi är mest osäkra på..

  Bjuda allihopa till kyrkans församlingshem på kaffe och tårta. Ev kanske någon liten välkomstdrink?

  Ingen mat alltså hade vi tänkt. Känner att det blir både för dyrt att hyra in någon catering + att vi inte vill göra det för stort.

  På kvällen tänkte vi ha tilltugg och alkoholfria drycker (möjligtvis lite alkohol) hemma hos oss för våra allra närmsta och bara umgås, lite bakgrundsmusik osv. Dom som vill får ta med egen alkohol.

  Låter detta som okej i era öron? Snålt? Tror ni dom andra gästerna kommer känna sig besvikna att det inte blir mat och mera "fest"?

  Våra familjer känner varandra rätt väl och vi vill helst bara ha en kul kväll och umgås med dem.

  Yngre kusiner får givetvis följa med sina föräldrar på bröllopet men vi tänkte inte bjuda dom som är äldre pga att det helt enkelt skulle dra iväg då vi har massor av första kusiner och vi skulle lätt bli ca 200 st med kusiner, deras respektive + kanske deras yngre barn. Dessutom har vi nästintill ingen kontakt med dom flesta. Våra mostrar/morbröder/fastrar/farbröder står inte heller så nära allihopa men känner att vi inte vill lämna någon/några utanför.

  Vad tror ni?

 • Mån 22 jun 2015 09:33 #1

  Precis som du skriver så gör ni som NI vill. Bara ni skriver väldigt tydligt i inbjudan att det blir tårta och kaffe, så ingen förväntar sig mat och fest. Kanske ska ni ha bröllopet runt 13-14 så man hinner äta lunch innan och är redo för eftermiddagskaffe sen? Sen på kvällen bjuder ni de ni vill. Så länge man är väldigt tydlig i inbjudan så folk inte förväntar sig något helt annat och blir lite besvikna.

  Och såklart har ni så många tärnor och marskalkar ni vill.

 • Mån 22 jun 2015 10:41 #2

  Jag håller med Frullis.


  Men med ett tillägg angående hur ni ska gå in i kyrkan...
  Prästen kan ha åsikter på ordningen ni går, bara så ni är medvetna om det och kan argumentera för era önskemål (men var även öppna och lyssna på prästens åsikter eftersom den ju har sett några fler vigslar än ni har, och därför kanske vet vad som funkar bättre eller sämre Glad

 • madmox­xi1177
  Visa endast
  Mån 22 jun 2015 12:03 #3

  Jag tyckr dlåter jättebr :)

  Dancingqueen som jag är så hade jag velat hadans på kvällen men alltså de gör ju ni so ni vill. Jag hade tyckt det var ett supergulligtt och mysigt bröllop om jag vatt bjuden. Go for it!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll