• Äldre 15 dec 21:58
  3215 visningar
  5 svar
  5
  3215

  utomhus i tält

  Hej alla. Vi ska gifta oss sommaren 2016. Vi ska gifta oss vid en strand på sambons pappas landställe. Vi ska slå upp ett tält och ha vigseln vid vattnet och festen vid en liten äng bredvid.

  Vi kommer ha ca 75 gäster. Vi har en tight budget då jag studerar och inte har chans att spara. Det mesta hade vi tänkt att göra själva. Tänkte om ni kunde dela med er om era erfarenheter eller planer om utomhus bröllop när man tänker på budgeten. :)

 • Svar på tråden utomhus i tält
 • Äldre 16 dec 19:01
  #1

  Kolla Tradera, Blocket, Facbooks köp-och-säljsidor  och loppisar omkring er när det gäller att köpa in saker.  Ljuslyktor, bordsdekorationer, lakan att använda som dukar , ljusslingor, osv osv finns i överflöd på dessa ställen och ni kan få detta i princip gratis eller för några tior.  

  Fynda nu på mellandagsrean om ni behöver ljusslingor eller liknande för att sätta upp i taket i tältet.  

  Bord och stolar kan ibland hyras för löjligt billig peng hos tex skolor, dagis eller arbetsplatser. Bara ring runt och fråga. 

 • Äldre 16 dec 19:26
  #2

  Om ni har tält så är det en bra budgetlösning. Glad


  Om ni måste hyra tält så kan det tyvärr bli dyrare än att vara i en typ bygdegård eller liknande.
  Men det behöver inte vara "kört".


  Att spänna upp en grov lina (måste gå att göra vääääääldigt tight) och mer eller mindre använda som "taknock" och sen lägga en vit presenning över och så fästa kanterna på presenningen i ett par meter höga pinnar ("väggarna") som är djupt nedkörda i marken, kan funka bra så länge det bara behöver skydda mot stark sol och lättare regn.


  Behöver det kunna tåla blåst eller kraftigt regn så är ett proffessionellt stort festtält att föredra Glad

 • Äldre 16 dec 21:22
  #3

  Tack för era tips! Det är sommaren 2016 så har en tid kvar. Får kolla på nästa års mellandags rean :) Men loppis kan man börja gå på :)

 • Äldre 17 maj 12:57
  #4

  Att hyra ett riktigt tält från en firma kostar, vi har hyrt ett för 80 gäster till vårt bröllop nu i september.
  I hela priset ingår leverans, montering, nermontering, 3 kristallkronor, drapering i taket, golv, bord, stolar, överdrag i vitt på samtliga stolar samt alla försäkringar och det finna en person stand by om något skulle hända eller om vi har några frågor under hela helgen.
  För detta får vi betala 47 000:- - vilket är väldigt mycket pengar.
  Dock så valde vi detta då det blev billigare än att hyra/köpa allt löst med bord, tält, golv etc.
  Hade vi tagit tältet från en firma, stolar och bord från en annan, golvet från en tredje hade vi (när vi räknade ihop det) fått betala 57 000:-.

  Vi valde helhetslösningen då det blev mer ekonomiskt för oss och sedan har vi dragit ner i alla andra hörn, fixar maten själva, hyr brudgummens kläder, gör alla trycksaker själva etc. Så där sparar vi in mycket för att slippa oroa oss för lokalen iaf, det gör de som är proffs. :)

 • Äldre 20 maj 16:06
  #5

  Just nu sparar jag alla glasburkar i olika storlekar (sylt, gelé, salsa osv) peelar bort etiketterna och ska dekorera med vacker spets eller dylikt för att göra egna ljushållare. Är du osäker på att köpa kinaklänning säljer ju många sina kinaklänningar begagnat, då får man ju prova den plus att den är billig! Knoppalakan från ikea (19 kr st, finns billigare begagnat) funkar som dukar,
  Över 40 000 som silvermia betalade behöver det inte kosta, även om de säkert får en superkvalitet. Jag har hittat hyrfirmor som gör det för 6-8000 och uppåt (ungefär den prisklassen kan man också köpa tält för begagnat i vettig storlek, med lite tur). 

  Som mat kan man ju servera potatissallad/bröd/dylikt och smälla upp en grill eller två (går säkert att låna av bekanta om ni inte har själv) och ge en bekant i uppdrag att grilla :) Ev. kallskuret. Vill ni servera alkohol till maten så begränsa till ex. något glas vin/öl om ni inte vill lägga mkt pengar på alkohol. Jag tycker också personligen att det är trevligare mot gästerna att informera om detta och säga att de gärna får ta med egen alkohol om de vill ha, än att ha bar till självkostnadspris där det måste krånglas med pengar. Tårta kan bakas själv. Musik kan ju egentligen vara ett par bra högtalare och en bra spellista istället för dyr dj/band (om ni vill ha musik).

  Dekorera med naturliga dekorationer. Björk, blommor, vackra grenar som guld/silverfärgas. Själv kommer jag ha glas med en blomma i vatten och flytande ljus, supervackert :) Men en praktisk sak: ska ni ha vigseln i tält så se till att det är nära lantstället. En fest utan möjlighet till toabesök är en mardröm... xD 

Svar på tråden utomhus i tält
Logga in
Bli medlem