• Äldre 13 Aug 15:47
    1420 visningar
    2 svar
    2
    1420

    Fotografering i Uppsala

    Vi ska gifta oss i Uppsala i höst och har bokat en fotograf vars bilder vi verkligen gillar. Fotografen kommer dock inte från Uppsala så han har inte så bra koll på staden... Är det någon som har lite tips på ställen i Uppsala (med omnejd) som skulle kunna vara snygga för bröllopsfotografering?

  • Svar på tråden Fotografering i Uppsala
  • Äldre 13 Aug 19:57
    #1

    I Danmark (ja Danmark i Uppsala alltså Flört) så har du ju något ställe där Linné sägs ha bott. 


    Väldigt vackert Glad
    Vi var där när makens lillebror gifte sig här för någon månad sen. Men jag är inte helt säker på vad det heter, bara att det har något med Linné att göra och att det ligger i Danmark...

  • Em77
    Äldre 17 Aug 20:05
    #2

    Finns massor. Om det är när löven är lagom gul/röda är det fint med park med mycket träd, t ex universitetsparken eller Engelska parken. Annars botaniska trädgården eller stadsträdgården - kanske nyfixade 'lycksalighetens ö' som ligger i stadsträdgården en kort bit in till höger om man går förbi flustret inne i trädgården.

    Finns en del fina platser längs å-rummet också, kanske runt järnbron eller skolgatan. Beroende på var ni ska gifta er är det också fint utanför domkyrkan och helga trefaldighet. Ett annat alternativ skulle kunna vara seminarieparken, där finns både en vacker park och den vackra gamla seminariebyggnaden som man säkert kan fota vid.

    Det Chicita nämner här ovan måste vara Linnés Hammarby - det är fint men det är ju en bit från stan så om man inte ändå är ute och åker med bil så är det kanske lite meckigt.

Svar på tråden Fotografering i Uppsala